• Dat trainingen en wedstrijden van half december tot de tweede week van  januari stil staan, is traditioneel. De winterstop. Maar ja, deze keer was het sinds november een wel heel lange pauze vanwege. …. Nou ja, de reden kennen we. Dat gold vooral voor de hogere amateurcompetities, het ‘overige’ seniorenvoetbal en de jeugd kregen nog wel enige ruimte om aan de gang te kunnen blijven.

  Omdat die hogere competities binnenkort toch echt hervat worden, moet ook bij GRC de zondag top weer aan de bak. Eerst maar eens trainen en dan voorzichtig op z’n minst één oefenwedstrijdje. Want de fysieke gesteldheid  van lijf en leden heeft natuurlijk ingeboet. Zowel de trainings-  als van daaruit de wedstrijdconditie. Met dan ook nog eens de sfeerbeleving, minstens zo belangrijk.

  Vooral het laatste spatte er daarom zicht- en hoorbaar vanaf zondagmorgen op Corpus den Hoorn. Traditionele groepstraining mag nog niet, dus in tweetallen. Afsluitend verdorie niet eens een stimulerend ‘partijtje’.  Hoe maak je dat leuk? Daar had Peter Visser natuurlijk het volgende op gevonden: een circuitje van 5 onderdelen met voor de best presterenden een….prijsje. Kijk, dat helpt, niet alleen bij de pupillen. Aldus de  zondag top ‘speels’ weer aan de bak. Met zondagavond hooguit wat spierpijn. De prijswinnaars hadden het er graag voor over.

  Niet iedereen was het trouwens met die prijsbepaling eens. Maar ja, Peter is geen laptoptrainer, dus had de notitie plaats per potlood en een beduimeld blocnootje. Waar enige discussie dreigde, was er nog de VAR: Jos en Ger. Alles onder het motto: over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd!

  Zo’n 20 spelers meldden zich afgelopen zondag, de overige waren nog verhinderd. Die sluiten  nu aan. De staf was wél  voltallig: hoofdtrainer Gerard Zeeman, Peter Visser, Ahmed Mohammed, Patrick Siepel en Herman Dusink (met Jethro).

  Hoe gaat het verder?  Dat hangt vooral af van waar het kabinet mee komt komende vrijdag 14 januari. Als het mee zit, kan er eind januari/begin februari misschien weer competitie gespeeld worden.  Maar dat moet dan fysiek wel verantwoord zijn na zo’n lange periode van vrijwel stilstand.

  Daarom staat er voor a.s. zondag een eerste wedstrijdje op het programma, op CdH tegen Actief. Als dat dus mag. Iedere speler speelt maximaal drie kwartier om direct overbelasting te voorkomen. Als het nog niet in wedstrijdverband mag, dan wordt er weer getraind. Speels of….?

  Op de foto (van Herman Dusink en Jethro): het toch al grote veld achter het clubgebouw was geheel nodig om voor 10 duo’s, incl. 2 keepers,  op afstand een parcours te kunnen afwerken. Met op de voorgrond Ronald Paas (links) en Christan  Drent die de GRC-voetbalcultuur uitdragen: op afstand toekijken hoe de medespeler de bal vertroetelt. En vervolgens andersom…….