• Wedstrijdverslag Harkstede

  Op deze mooie, zonovergoten zaterdagochtend speelde GRC 13-2 voor het eerst een wedstrijd als team. Helaas was Matt geblesseerd en Tijs Berghuis afwezig. De grasmat in Harkstede lag er mooi bij. De ochtenddauw maakte het veld snel en de bal glad. Na een goede soldaatjes warming-up, begon GRC sterk aan de wedstrijd. Er werden goede combinaties gemaakt en als team goed verdedigd en aangevallen. De 10min was het raak. Goal GRC (Imi).
  GRC nam wat gas terug en Harkstede werd wakker. In de 15e minuut was het raak voor Harkstede, 1-1. GRC vergeet te scoren.
  Mooie aanvallende acties over zowel links als rechts. Harkstede weet zich geen raad en maakt een flinke overtreding net buiten de 16m. Linkspoot Imi krult de bal prachtig in het net in de 21ste minuut. 1-2!
  De aanvallen van Harkstede worden gevaarlijker! Ze hebben twee hele snelle spitsen! Maar ook GRC blijft gevaarlijk met goede aanvallen. In de 26ste minuut scoort GRC na een knappe actie over de linkerkant. Goed afgemaakt door Joost. 1-3.
  Nu begint GRC te rommelen en lange ballen te spelen. Veel balverlies zorgt dat de controle over de wedstrijd verloren wordt. In de 29ste minuut maakt Harkstede gelijk. 2-3!
  Rust.
  De tweede helft begint GRC niet erg alert. Een mooie actie van Storm en Rienk beland helaas in het zijnet. De spitsen van Harkstede worden erg gevaarlijk. Maar door goede reddingen van Bram en goede verdedigende acties blijft GRC overeind. Conditioneel hebben we het zwaar en met lange ballen naar de spitsen is het dweilen met de kraan open. We hebben stand kunnen houden tot de 14e minuut in de tweede helft. Harkstede scoort de gelijkmaker. De pijp is leeg bij GRC. Ondanks een enkele kans komen we er nauwelijks nog aan te pas. In de 25ste minuut van de tweede helft maakt Harkstede de 4-3… met noodwissels tracht GRC er nog een gelijkspel uit te slepen, maar dit zit er niet meer in.
  Mooie pot, mooi weer en een mooie basis om verder te groeien met dit team!

  Tot woensdag op de training!
  Jens