Datum: 22 oktober 2023
    Aanvang: 13:00 uur
    Weersomstandigheden: Licht bewolkt, winderig
    Locatie: Sportpark Corpus den Hoorn, hoofdveld Groen Geel
    Op een winderige zondagmiddag vond een spannende bekerwedstrijd plaats op het hoofdveld van Sportpark Corpus den Hoorn tussen Groen Geel 4 en GRC Groningen 4. Het weer was licht bewolkt, met de wind die een extra uitdaging vormde voor beide teams.
    Eerste Helft:
    De wedstrijd begon met hoge verwachtingen en beloofde een boeiend schouwspel te worden. Helaas begon GRC Groningen met een valse noot, want al in de 4e minuut opende Groen Geel de score door slordig verdedigen van de Groningse ploeg. Een vroege tegenvaller voor de bezoekers.
    Niettemin, GRC Groningen herpakte zich snel en in de 11e minuut kregen ze een vrije trap. Gilmar plaatste de bal prachtig voor Ruben, die koelbloedig afrondde en de stand weer gelijk trok, 1-1.
    Groen Geel liet zich niet uit het veld slaan en in de 14e minuut slaagden ze erin om de verdediging van GRC te omzeilen, resulterend in een kopbal over de keeper, waardoor de thuisploeg met 2-1 leidde.
    GRC Groningen toonde karakter en bleef vechten. In de 20e minuut kreeg Raoul een kans om alleen op de keeper af te gaan, maar de doelman van Groen Geel redde uitstekend. De eerste helft eindigde met een stand van 2-1 in het voordeel van Groen Geel na 45 minuten intensieve strijd.
    Tweede Helft:
    Na de rust besloot GRC Groningen enkele wijzigingen aan te brengen, met Calvin, Sven en Tim die het veld betraden voor respectievelijk Wallie, Michel en Raoul in een poging het tij te keren. De tweede helft bracht opnieuw enkele spannende momenten. In de 48e minuut maakte Nico een goede redding om zijn team in de wedstrijd te houden. In de 53e minuut plaatste Martinus een voorzet net te hoog voor Pieter, wat een gemiste kans betekende voor GRC Groningen.
    Het lot was de bezoekers niet gunstig gezind, in de 55e minuut miste Groen Geel weliswaar een kans voor open goal, maar in de 61e minuut wist Groen Geel alsnog het net te vinden en de voorsprong te vergroten tot 3-1.
    Gilmar toonde zijn klasse in de 64e minuut met een geweldig schot, maar de keeper van Groen Geel redde even indrukwekkend. GRC Groningen bleef proberen, maar Groen Geel bleek te sterk.
    In de 70e minuut moest Edwin licht geblesseerd het veld verlaten, en Raoul nam zijn plaats in. Ondanks enkele kansen voor GRC, slaagde Groen Geel erin om in de 82e minuut op 4-1 te komen, met een bal die over de verdediging werd gespeeld en vervolgens over de keeper werd gelobd.
    GRC Groningen gaf niet op, en in de 88e minuut raakte Calvin de lat met een schot vanuit een onmogelijke hoek. In de 90e minuut scoorde GRC Groningen nog een doelpunt, met een mooie combinatie waarbij Pieter de bal doorspeelde naar Ruben, die koelbloedig in de hoek schoot, waardoor de score 4-2 werd.
    Helaas werd de wedstrijd in de 93e minuut afgefloten, en Groen Geel won de bekerwedstrijd met 4-2. Aangezien GRC Groningen 4 nu uit de beker is, kunnen ze zich nu volledig concentreren op de reguliere competitie.
    Dit was een enerverende wedstrijd waarin beide teams alles gaven, en hoewel GRC Groningen de bekerwedstrijd niet wist te winnen, kunnen ze met opgeheven hoofd de strijd voortzetten in de competitie.