• Afgelopen zaterdag was het Roze Zaterdag in Groningen. Onderdeel van deze dag is de Pridewalk. Ook het Inclusietam Sportpark Corpus den Hoorn liep mee aan de Pridewalk. Namens GRC waren Marijke Beute (bestuurslid Inclusie) en Bert van Putten (voorzitter Jeugdcommissie) aanwezig.

    Door deel te nemen aan de Pridewalk willen we duidelijk maken hoe belangrijk we het vinden als GRC dat sporten voor iedereen is.  Sporten heeft fysiek, mentaal en sociaal een meerwaarde. En hoewel mensen verschillend zijn, is sport bij uitstek een terrein in het leven waar het gaat om overeenkomsten; samen dezelfde doelen nastreven. In de praktijk blijken er nogal eens sporters buiten de groep te vallen; sporters die zich niet welkom voelen om wie ze zijn en een sportclub verlaten. 

     Bij GRC zijn we van mening dat de vereniging niet exclusief kan zijn, maar dat iedere voetballer/vrijwilliger zich prettig moet kunnen voelen op de club. GRC en de KNVB willen graag dat iedereen plezier beleeft op en rondom het voetbalveld. Of je nou speler, trainer/coach/leider, scheidsrechter/grensrechter, vrijwilliger, ouder of fan bent. Dat gaat niet vanzelf en vraag vraagt dus om bewustwording en actie. Daarom is het belangrijk dat we aandacht besteden aan inclusie en diversiteit bij GRC. Inclusie staat tegenover buitensluiten en diversiteit tegenover eenvormigheid. We werken er bij GRC aan dat sporters, vrijwilligers en fans niet alleen welkom zijn, maar zich ook welkom voelen.


    Op het sportpark Corpus is er het Inclusieteam dat zich sterk maakt voor meer inclusie en diversiteit binnen de verenigingen. Heb je vragen over dit onderwerp of wil je hier iets over kwijt, mail dan naar inclusie@grcgroningen.nl

  • Het inclusieteam Sportpaerk Corpus den Hoorn met in het midden Marijke Beute en rechts Bert van Putten