• (Door Ger van Gelder)

    In een sfeervolle entourage heeft Bas Lulofs afgelopen  zondag bij een punt gezet achter zijn actieve voetbalcarrière. Hij viel in de tweede helft in bij GRC Groningen 2 tegen Peize, samen met zijn zoons Justin (21) en  Jarni (16). Een vader van 49 jaar die nog competitie speelt in één elftal met zijn zoons. Ze scoorden ieder ook nog eens een doelpunt, zodat daar achteraf geen gedoe over ontstond.. Voor veel toeschouwers accentueerde  de ploeg van trainer Klaas Haveman daardoor het een week eerder al behaalde kampioenschap met een 5-1 zege. Onder de vele toeschouwers ook de familie Lulofs onder wie opa Albert die destijds vrijwel nooit een wedstrijd van GRC miste

    Van voorzitter Will Panman ontving Bas een speciaal shirt als dank voor zijn inzet en betrokkenheid bij GRC  gedurende vele jaren. Daarna was er een interview met DvhN-journalist Kees Bouma van het DvhN, want Bas was naast bekend veldvoetballer GRC, Be Quick en Appingedam  ook een icoon in het noordelijk zaalvoetbal. Hij vierde triomfen met Leekster Eagles en kwam zelfs enkele keren uit voor het Nederlands zaalvoetbalteam. Bas is ook de representant van GRC’s horecapartner Foox met wie de overeenkomst onlangs nog weer enkele jaren is verlengd.

    In de GRC-kantine was het ’s middags feest met  verschillende toespraken, enkele cadeau’s van supporters en zelfs gitaarspel en zang van Klaas Haveman. Het bleef nog lang vrolijk op Corpus den Hoorn zondagmiddag.

    Het seizoen  voor GRC 2 kan nog mooier worden. De ploeg speelt in de halve finale van de noordelijke districtsbeker op dinsdag 30 april een thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys 2.

  • Foto: Bas met rechts Justin en links Jarni.