• Bij GRC Groningen zijn de lagere senioren elftallen al vele jaren (meestal) heel blij met hem. Ger Laffra werd op 13 oktober dan wel 89 jaar, maar floot twee dagen later gewoon zijn bijna wekelijkse wedstrijd op sportpark Corpus den Hoorn. Dit keer de altijd gretige  elftallen van GRC 4 en Engelbert 4. Het werd 4-4, zonder gedoe of gesodemieter. Ger Laffra leidt namelijk altijd soeverein, zoals in de ongeveer 800 wedstrijden voor de club in de afgelopen 40 jaar. Vind ze maar eens bijvoorbeeld voor de zaterdag om 16.00 uur of de zondag om 09.00 uur.

    Ger Laffra kwam begin 80’er jaren bij GRC toen zoon Edouard geselecteerd werd voor A1. Hij was al KNVB-scheidsrechter, maar vanwege zijn drukke baan bij het NNO kon hij niet wekelijks aan die verplichtingen voldoen. Daarom werd hij als clubscheidsrechter actief bij GRC, waar hij in overleg zijn wedstrijden kan bepalen. Tot op heden dus en als het aan de fitte Ger Laffra ligt nog heel lang!.

    De club GRC zette hem daarom op 15 oktober maar eens even in het zonnetje. Letterlijk, want het was prachtig voetbalweer. Voorzitter Will Panman sprak lovende woorden, onderstreept met bloemen en een cadeautje. Het laatste deed ook wedstrijdsecretaris Vally Dusink die bij het de lastige klus van de aanstelling van de clubscheidsrechters altijd een beroep kan doen op Ger Laffra.

    Een minstens zo mooi cadeau echter was het grote verhaal over Ger deze week in het Dagblad van het Noorden. Dik verdiend.

  • Op de foto (van Peter Wassing: Ger Laffra temidden van de clubbonzen (vlnr) Ger van Gelder, Will Panman en Vally Dusink.