• (Door Ger van Gelder)

   

  3 JULI 2024 (76 jaar):

  Via (vooral) FB, chats, sms-jes en telefoon: 250 felicitaties, ook van veel GRC’ers. Tjonge. Iedereen bedankt.

  23.17 uur Telefonisch Spraakbericht:

  Goedenavond Ger, met Erwin. Kreeg van Emmy sms-je dat je jarig bent. Volgens mij nog net op tijd, van harte gefeliciteerd van ons met je verjaardag. Hoop dat je een leuke dag hebt gehad. En dat alles goed gaat verder. Groetjes uit Wolfsburg. Hopelijk tot sprekens. OK, doeidoei.

   23.33 uur Appje:

  Dag Erwin, dank je hartstikke leuk. Maar moeten jullie niet al in bed liggen, verdorie ? Turkije komt er aan! Nou ja, de laatste 8 zijn bereikt, uitstekend. ’t Is nu net hoe het valt. Voor jullie tellen de feiten. Voor die 5 miljoen Nederlandse TV-kijkers + media telt zaterdag de beleving. Is ook mooi. Groeten aan je broertje. Alle respect vanuit Haren .

   00.49 uur Appje:

  Dank je Ger. Nu is het de dood of de gladiolen! Groet

  4 JULI 2024

   

  COGITO ERGO SUM

  Filosoof Descartes concludeerde het 400 jaar geleden al: ‘Cogito ergo sum’. Latijn voor ‘Ik denk, dus ik ben’. We twijfelen, we denken, dus we bestaan. Wat heeft dat te maken met een 76ste verjaardag in juli 2024?

  Wel: al die reacties bevestigen altijd hoop te houden op het positieve, te beginnen voor jezelf. Maar ook je directe omgeving, zoals bijvoorbeeld onze voetbalvereniging GRC Groningen,.Dat geldt deze weken evenzeer voor platweg iets nationaals als het Nederlands elftal van bondscoaches Erwin en Ronald Koeman. Onze oud-junioren die evenals hun overleden vader Martin (2013) altijd GRC-betrokken zijn gebleven.

  Hoop dus op het Europese kampioenschap, want hoop sterft als laatste.

  Ook namens GRC: Hup Holland.

 • 2002: Ronald en Erwin met vader Martin bij het 100-jarig jubileum van GRC.

 • 2011: Ronald en Erwin openen met enkele welgerichte schoten het clubgebouw van GRC.