Logo GRC

Ook lid worden?

Poll

Wie wordt er kampioen van de Eredivisie

Contact met GRC Groningen

Sportpark Corpus den Hoorn
Laan Corpus den Hoorn 101
9728 JR GRONINGEN
Telefoon: 050 - 52 60 649

GRC wint bekerduel van Helpman

Na een voorbereiding waarin er werd geoefend tegen Niekerk (6-0 winst), Kwiek (12-1 winst) en Annen (2-2 gelijkspel), speelde GRC Groningen gisteren tegen Helpman voor de beker. De ploeg van Rinie Jurna wist de wedstrijd uiteindelijk vrij eenvoudig met 5-1 te winnen.

 

De beginfase was van beide kanten rommelig. Er was veel onnodig balverlies en de spelers moesten nog zichtbaar aan elkaar wennen. In de 9e minuut snelde nieuwkomer bij GRC, Raily Seraus, langs zijn directe tegenstander. Op het moment dat hij wilde schieten, kreeg hij een duw in zijn rug en de scheidsrechter wees terecht naar de stip. Het was vervolgens Erwin Alt die de penalty beheerst binnen schoot, 1-0.

 

In de 16e minuut kreeg ook Helpman een buitenkansje. Robert Smit pakte de spits lichtjes vast en de scheidsrechter vond dat voldoende voor een penalty. De spits van Helpman maakte geen fout en schoot overtuigend binnen.

 

Het aanwezige publiek zag verder een saaie eerste helft. Het duurde meer dan twintig minuten voordat er weer een kans werd gecreëerd. Na vlot combinatiespel van GRC gaf Ivo Govaarts een steekpass aan Mo Bellghroub. Hij nam de bal goed aan, maar mede dankzij een snel uitkomende keeper schoof hij de bal net naast.

 

Toch kon GRC nog juichen in de eerste helft. Een geweldige poeier van Jarno Kuipers raakte de onderkant van de lat en leek al over de doellijn te stuiteren. Erwin Alt tikte de bal voor de zekerheid toch maar binnen, 2-1.

 

Direct na rust wist GRC de voorsprong te vergroten. Rik Slomp stuurde Yannick van Duyn weg, die vervolgens naar de buitenkant dribbelde en de bal erg knap over de keeper wist te wippen. 

 

Helpman maakte daarna een machteloze indruk. Het was niet in staat om de GRC defensie stuk te spelen en creëerde behoudens één kopbal verder geen kansen. Aan de andere kant geloofde GRC het wel en liet het de teugels wat vieren. In de slotfase van het duel wist GRC nog tweemaal het net te vinden. Raily Seraus en Mo Bellghroub waren de doelpuntenmakers.   

 

Volgende week zaterdag speelt GRC uit tegen t’ Fean’58, Helpman treedt aan tegen Oranje Nassau. 

dinsdag 4 september 2018

Terug naar de voorpagina

Share |

Hoofdsponsor


Hummel
Deficare
Ron Haas
Deficare
Foox
Bloemsma Bloemen en fruit
totally in Shape
Amstel Bier
SKSG
Sportmaat