Logo GRC

Ook lid worden?

Poll

Wie wordt de nieuwe trainer van het Nederlands elftal

Verjaardagen

Contact met GRC Groningen

Sportpark Corpus den Hoorn
Laan Corpus den Hoorn 101
9728 JR GRONINGEN
Telefoon: 050 - 52 60 649

Noordster - GRC - Groningen

OUDE PEKELA – Onder zomerse omstandigheden trapte Noordster om 14.00 af tegen GRC Groningen. De eerste ontmoeting eindigde in 1-1 en aangezien de teams onderin in deze klasse erg dicht bij elkaar staan was een overwinning voor beide ploegen zeer welkom.

GRC startte onwennig op het slecht bespeelbare veld en de aanvoerder van Noordster kreeg twee mogelijkheden. Na ongeveer tien minuten spelen kwam GRC uit het niets op voorsprong. Een vrije trap van Jason Spanninga werd door een verdediger van Noordster achter zijn eigen doelman gekopt. Een gelukje voor GRC, waarna het wat beter begon te voetballen. Het liet Noordster de bal, maar de mannen uit Pekel hanteerde een te langzaam baltempo om de Groninger verdediging te slechten.

In de tegenstoot kon GRC er bij vlagen gevaarlijk uitkomen, er waren kansjes voor Lulofs, Bellghroub en Alt, maar de keeper stond telkens op de goede plek. Aan de andere kant kreeg weer de aanvoerder een dot van een kans, maar zijn inzet werd op het laatste moment licht getoucheerd door een verdediger van GRC en ging daardoor naast.

Tweede helft

Na de rust wederom hetzelfde spelbeeld. GRC zakte in met een voorsprong op zak en liet de bal aan Noordster. Na 55 minuten spelen kwam Noordster op een gelijke stand en dat had het geheel te danken aan de grensrechter. Een hoge bal werd door de invaller ingekopt, maar belandde op de paal. Daardoor kreeg de bal een bijzonder effect en stuitte hij op de achterlijn en daarna draaide hij van het doel af. Het was overduidelijk dat de bal niet over de lijn ging, maar op aanraden van de grensrechter werd het doelpunt toch goedgekeurd. Zo ongelukkig als Noordster dus op achterstand kwam, zo gelukkig was het bij de 1-1.

GRC reageerde goed op de teleurstelling en liet zich niet gek maken. Sterker nog, het wist zelfs weer op voorsprong te komen. Een gevaarlijke vrije trap van Spanninga raakte bij de tweede paal het hoofd van centrale verdediger Van Linschoten en kwam zodoende voor de voeten terecht van de andere centrale verdediger Robert Smit. Hij leek de bal eenvoudig binnen te kunnen schieten, maar kapte de bal eerst nog naar binnen. Daardoor maakte hij het zichzelf extra moeilijk, maar hij wist de bal alsnog via een verdediger binnen te frummelen, 1-2. Noordster ging daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar echt uitgespeelde kansen wist het niet te creëeren. GRC daarentegen wist nog wel een keer het net te vinden. Invaller Sven Jager gaf een voorzet op Erwin Alt, die de bal binnen kon koppen nadat de keeper van Noordster de bal verkeerd inschatte.

Door deze overwinning pakt GRC eindelijk weer eens drie punten op vreemde bodem. Dat gebeurde dit seizoen maar één keer eerder en dat was in de openingswedstrijd. GRC staat nu 9e met 25 punten en lijkt af te stevenen op een plek in de middenmoot. Hetzelfde geldt voor Noordster, dat ook 25 punten heeft, al hebben zij één wedstrijd minder gespeeld. Volgende week ontvangt GRC WVV uit Winschoten, Noordster speelt dan tegen Nieuw Buinen.

Gehaktballentest

Wisselende meningen en cijfers variërend tussen een 4 en 7. Qua grootte dik in orde en hij was goed van temperatuur. Van binnen een beetje droog, maar de smaak was oké. Wel weer te weinig mayonaise en daarnaast geleverd met een vorkje van edelstaal, waardoor de pure beleving van het balletje wel wat minder was. Eindcijfer; 6.1

 

maandag 9 april 2018

Terug naar de voorpagina

Share |

Hoofdsponsor

Voetbalkamp

Hummel
Deficare
Ron Haas
Deficare
Foox
Bloemsma Bloemen en fruit
totally in Shape
Amstel Bier
SKSG
Sportmaat