Logo GRC

Ook lid worden?

Poll

Wie wordt de nieuwe trainer van het Nederlands elftal

Verjaardagen

Contact met GRC Groningen

Sportpark Corpus den Hoorn
Laan Corpus den Hoorn 101
9728 JR GRONINGEN
Telefoon: 050 - 52 60 649

Clubmens (68) Herman Dusink

GRONINGEN – Een onderwerp waarin er aandacht is voor mensen die betrokken zijn bij hun club. Dit keer aandacht voor Herman Dusink, een clubmens bij zijn club GRC Groningen.

door Gert Meulman

 

Herman is 63 jaar, werd op zijn tiende lid en is dus inmiddels 53 jaar lid van GRC. Zijn voetbalhistorie begon dus op zijn tiende, wat toen nog de leeftijd was waarop je pas lid mocht worden. “Voor selectievoetbal ben ik zowel bij de jeugd als bij de senioren ben ik niet in aanmerking gekomen. Deels omdat ik ondanks mijn trainingsarbeid de kwaliteiten ontbeerde, anderzijds trok het leven buiten het voetbal mij ook. Mijn seniorentijd heb ik doorgebracht in het tweede elftal van de zaterdag en dit meer dan twintig jaar lang. Trainers hadden wij soms, het was vooral zelf je elftal op de been zien te houden. Nadat ik meer op zaterdag moest werken liep mijn loopbaan daar ten einde. Tegenwoordig ben ik weer actief aan het voetballen op de vrijdagavond met een groep GRC-ers, die ook gewoon lekker en zonder verplichtingen een balletje willen schoppen en beschikken over kleedkamerhumor en een goede derde helft mentaliteit.”

Jeugdleider

“Toen eind jaren zeventig plotseling een leider vertrok bij de E1, heeft men mij gevraagd om het over te nemen. Vanaf dat moment ben ik jeugdleider geweest van vele jeugdelftallen, van de E-ers tot de B-ers. Ook als het nodig was trainer bij de jeugd geweest. Automatisch komt dan ook een functie in het jeugdbestuur om de hoek kijken en ook daar heb ik een tijdlang functies vervult van wedstrijdsecretaris tot voorzitter. Helaas is door het werk op de zaterdag afgelopen, alhoewel ik indien nodig een wedstrijd fluit bij de jeugd en senioren. Behalve het voetbal op de zaterdag ging ik vaak kijken bij mijn broer die toendertijd in het tweede elftal op de zondag speelde. En ja, dan krijg je vanzelf de vraag van wij hebben geen leider, zou jij dat niet kunnen doen. Zogezegd, zo gedaan en daar start mijn jarenlange loopbaan bij het zondag twee, aantal jaren geleden doorgeschoven naar het eerste elftal, waar ik nu voor het vierde jaar met trainer Rinie Jurna samenwerk.”

Gezondheidsproblematiek

“GRC Groningen heeft momenteel zowel op zaterdag als zondag drie senioren elftallen, het zondag 1 speelt 1e klasse en het zaterdag 1 in de 5e klasse. De jeugd speelt met redelijk succes en vanuit de club is men gestart om het niveau weer zo hoog te krijgen dat spelers uiteindelijk kunnen doorstromen naar de selectiesenioren elftallen. Dit door aanstelling van meer bevoegde trainers en een hoofd jeugdopleidingen. Handicap is wel dat het sportpark op zaterdag vaak overbezet is met als gevolg dat er soms een ledenstop, bij vooral de jongste jeugd, moet worden gehanteerd. Verder is GRC actief bij de jeugd bezig met de gezondheidsproblematiek van rookgedrag, voeding en bewegen. Dit laat zich zien in o.a. assortiment van de kantine en het feit dat de jeugd in de rust ook fruit krijgt aangeboden, tevens is er actieve samenwerking met gezondheidsorganisaties zoals het UMCG.”

Ongewis

“Wat de toekomst brengt is nog ongewis, zeker is dat clubmensen van mijn slag, altijd aanwezig op de club, langzaam verdwijnen en hun plekken worden overgenomen door mensen die best bereid zijn wat te doen, maar dan wel binnen de tijd die zij daarvoor beschikbaar hebben. Vroeger was er altijd veel jeugd en ouders bij wedstrijden van het eerste elftal, tegenwoordig heeft men andere beslommeringen en is het zelfs voor bestuursleden al moeilijk om aanwezig te zijn. Binnen GRC zijn we momenteel bezig om de organisatiestructuur te vernieuwen en aan te passen aan de toekomst. Want GRC heeft meer dan voetbal, door het clubhuis is GRC ook het middelpunt van veel maatschappelijke ontwikkelingen.”

Samenvoegen

“De KNVB moet een begin maken met het samenvoegen van het zaterdag en zondagvoetbal, meer derby’s, korte reisafstand enz. Ook zou men moeten kijken om de zondagclubs de gelegenheid geven om op zaterdag aan de competitie deel te nemen met een O-23 elftal, waarbij de spelers ook zondags kunnen worden ingezet. Dit in plaats van zieltogende reserve competitie op de zondagmorgen.”

 

bron: https://www.tweenul.nl/nieuws/clubmens-68-herman-dusink

dinsdag 3 april 2018

Terug naar de voorpagina

Share |

Hoofdsponsor

Voetbalkamp

Hummel
Deficare
Ron Haas
Deficare
Foox
Bloemsma Bloemen en fruit
totally in Shape
Amstel Bier
SKSG
Sportmaat