Logo GRC

Ook lid worden?

Poll

Wie wordt de nieuwe trainer van het Nederlands elftal

Verjaardagen

Contact met GRC Groningen

Sportpark Corpus den Hoorn
Laan Corpus den Hoorn 101
9728 JR GRONINGEN
Telefoon: 050 - 52 60 649

GRC Groningen creëert te weinig en verliest van FVC Leeuwarden

Op sportpark Wiarda speelde GRC Groningen vandaag een lastige uitwedstrijd tegen FVC uit Leeuwarden. FVC had vanaf het begin van de wedstrijd veel de bal. GRC zakte in en hoopte er via de counter snel uit te komen. Beide ploegen wisten geen grote kansen te creëeren, al was FVC wel gevaarlijk met standaardsituaties.  

Naarmate de eerste helft vorderde, bleef FVC de betere ploeg, maar wist GRC het achterin aardig dicht te houden. Tot aan de zestien werd er door de Friezen goed gecombineerd, maar de eindpass ontbrak of was niet goed. 

In de 40e minuut deed ook GRC even van zich spreken, een hard schot van Jason Spanninga werd gepakt door de keeper van FVC en Erwin Alt schoot naast.

Voor FVC waren de slotminuten van de eerste helft lastig, omdat er twee spelers geblesseerd raakten. Ondanks dat, kregen ze in de 45e minuut een levensgrote kans. De verdediging van GRC stapte niet goed en daardoor kon een middenvelder van FVC vrij doorlopen richting keeper Gerald van Nieff. Van Nieff bleef goed naar de bal kijken en pakte de bal met een geweldige redding. Zo behoedde hij zijn ploeg vlak voor rust voor een achterstand. 

Ook na rust was er hetzelfde spelbeeld. FVC had de bal en GRC zakte in. FVC was niet in staat om de Groninger verdediging stuk te spelen, tot in de 72e minuut een wisselspeler de wedstrijd openbrak. Hij stond nog maar net in het veld en kreeg de bal uit een voorzet voor zijn voeten. Half vallend wist hij de bal in het doel van Van Nieff te schieten. 

Vier minuten later leek FVC de wedstrijd definitief te beslissen. Een andere invaller gaf vanaf de rechterkant een voorzet en die werd eenvoudig binnengeschoten. De spelers van FVC waren al aan het juichen, maar de goal werd afgekeurd, omdat volgens de neutrale grensrechter de bal over de achterlijn was geweest. Hierdoor bleef GRC in de wedstrijd en hield het hoop.

Alt kreeg in de 82e minuut na een steekpass van Lulofs een kansje om de gelijkmaker te maken, maar zijn inzet ging naast. Ook centrale verdediger Van Linschoten werd doorgeschoven in de hoop nog wat kansen te creëeren. Dit lukte niet en GRC mocht van geluk spreken dat FVC het in de 86e minuut na liet om de 2-0 te maken. Een levensgrote kans werd gepakt door Van Nieff en daardoor eindigde de wedstrijd in 1-0.

GRC was vandaag gewoon niet in staat om het de Friezen echt moeilijk te maken. Er werden amper kansen gecreëerd en één moment van onoplettendheid achterin werd keihard afgestraft. Voor nummer tien GRC worden het lastige weken, er volgen wedstrijden tegen Emmen(3) en Hoogeveen(2). Voor FVC ziet het er gunstiger uit, zij staan op een keurige vijfde plek.  

Gehaktballentest: 

Een prima balletje. Lekker van smaak, maar wel een beetje droog. Ook fijn dat de bal werd voorgesneden. Cijfer: 7,2

maandag 12 maart 2018

Terug naar de voorpagina

Share |

Hoofdsponsor

Voetbalkamp

Hummel
Deficare
Ron Haas
Deficare
Foox
Bloemsma Bloemen en fruit
Amstel Bier
SKSG
Sportmaat