Logo GRC

Ook lid worden?

Poll

Wie wordt de nieuwe trainer van het Nederlands elftal

Verjaardagen

Contact met GRC Groningen

Sportpark Corpus den Hoorn
Laan Corpus den Hoorn 101
9728 JR GRONINGEN
Telefoon: 050 - 52 60 649

Anton Rabbeljee overleden

 

 

Ons bereikte deze week het droevige bericht dat afgelopen maandag is overleden ons lid Anton Rabbeljee op de leeftijd van 71 jaar. Anton was al enige tijd ziek.

 

Als telg van de bekende GRC-familie Rabbeljee meldde Anton zich in 1958 aan als juniorlid. Behoudens de periode 1972-1975 toen hij met zijn echtgenote Truus voor werk naar Delft verhuisde, bleef hij dat tot aan zijn overlijden deze week.

 

Een begenadigd voetballer was Anton niet, maar zeer bij GRC betrokken was hij altijd wel. Na hun terugkeer in 1975 was GRC meteen weer in beeld. Zo schreef hij in 1977 het jubileumboek van het 75-jarig bestaan en herhaalde dat samen met anderen in 2002 bij het hele mooie boek ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum.

 

In de jaren '80 maakte Anton deel uit van het bestuur en vervulde daarnaast verschillende functies, zoals enkele keren lid van de Kascommissie en van de ad-hoc commissies om verdienstelijke leden voor te dragen voor een onderscheiding.

 

Ook deze eeuw nog maakte Anton deel uit van enkele commissies, zoals de jubileumcommissie van het 100-jarig bestaan in 2002 en de bouwcommissie nieuwbouw 2010 en 2011. Dat deed hij ook uit een zekere bezorgdheid. Want de club moest weliswaar vooruit, maar ook weer niet ten koste van alles. Het moest vooral degelijk zijn.

 

Anton bezocht tot het laatst de kaartavonden en was altijd vooral betrokken bij de prestaties van het eerste elftal. Zodra het maar even kon bezocht hij de wedstrijden thuis en uit.

 

Met het overlijden Anton zijn we de laatste telg kwijt van de zeer sterk aan de clubhistorie verbonden naam Rabbeljee. Dat blijkt nog uit het bordje naast de deuropening van het clubgebouw op Corpus den Hoorn, waarmee zijn vader Piet wordt gememoreerd als een zeer verdienstelijk bestuurslid van de vereniging gedurende een periode van tientallen jaren na de Tweede Wereldoorlog. Als voetballer, als onbezoldigd trainer, als kader- en bestuurslid.

 

En opa Anton Rabbeljee was zelfs de eerste voorzitter van de fusieclub GRC die in 1934 ontstond uit GVV en Royal. Oom Hennie heeft ook het een en ander voor GRC betekend als ls eerste elftalspeler en in financieel opzicht.

 

Anton Rabbeljee wordt maandag 12 maart in besloten kring gecremeerd in het Crematorium Ommelanden en Stad. Men kan afscheid nemen van Anton en Truus en de familie condoleren op zaterdag 10 maart van 16.00-17.00 uur in het Rouwcentrum Boerhaavelaan.

 

Wij wensen Truus en de kinderen Annemarie en Bas alle sterkte toe bij het verwerken van dit  verlies.

 

Namens GRC Groningen

 

Ger van Gelder

 

vrijdag 9 maart 2018

Terug naar de voorpagina

Share |

Hoofdsponsor

Voetbalkamp

Hummel
Deficare
Ron Haas
Deficare
Foox
Bloemsma Bloemen en fruit
Amstel Bier
SKSG
Sportmaat