Logo GRC

Ook lid worden?

Poll

Wie wordt de nieuwe trainer van het Nederlands elftal

Verjaardagen

Contact met GRC Groningen

Sportpark Corpus den Hoorn
Laan Corpus den Hoorn 101
9728 JR GRONINGEN
Telefoon: 050 - 52 60 649

GRC Groningen vergeet drie punten mee te nemen uit Assen

 Ondanks de koude omstandigheden speelden FC Assen en GRC Groningen vandaag tegen elkaar. Op voorhand een belangrijke wedstrijd voor handhaving in de 1e klasse F. FC Assen was de hekkensluiter met 12 punten en GRC verzamelde tot nu toe 17 punten, een echte zespuntenwedstrijd dus. 

 

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd en het duurde tot de 13e minuut voordat GRC de eerste kans van de wedstrijd kreeg. En wat voor kans, een lange bal van Robert Smit belandde na een handig overstapje van Lulofs voor de voeten van Alt, die ondanks het vlaggen van de grensrechter, door mocht op de keeper van FC Assen. Alt kon vrij doorlopen, alleen was hij erg slordig in de afwerking waardoor de bal naast ging.  

 

Vijf minuten later deed ook FC Assen van zich spreken. Het kreeg een corner en die kwam gevaarlijk voor de goal, maar de bal werd net over gekopt. 

 

In de 27e minuut kreeg Alt z’n tweede kans om te scoren. Jasper Kingma gaf de bal goed voor bij de tweede paal en Alt kon inkoppen, maar wederom stond zijn vizier niet op scherp en ging de bal over.

 

Gelukkig voor GRC had de spits van Assen het vizier ook niet op scherp staan, want in de 33e minuut kreeg hij een uitstekende mogelijkheid om te scoren, maar zijn kopbal miste kracht. GRC beleefde een slechte fase en kwam totaal niet in het spel dat het wil spelen. Er werden veel verkeerde keuzes gemaakt en het was erg slordig in de passing. Ook Assen was bij vlagen onzorgvuldig en daardoor was de wedstrijd rommelig. 

 

In de 37e minuut schreeuwde FC Assen om een penalty, maar de scheidsrechter gaf deze niet. In de tegenstoot kon GRC er snel uitkomen, maar ook nu werd er een verkeerde keuze gemaakt waardoor de kans weg was.

 

Niet lang daarna was Assen heel dicht bij de openingstreffer. Een hoge voorzet werd door de spits in één keer uit de lucht geplukt, maar keeper Van Nieff pakte de bal met een katachtige reactie. Daardoor gingen de ploegen naar de kleedkamers met de brilstand op het scorebord. 

 

Het eerste gevaar van de tweede helft kwam van Assen. Een middenvelder omspeelde een aantal GRC spelers en leek daarna af te gaan op keeper Van Nieff, die alleen Jason Spanninga nog voor zich had staan. Spanninga bleef goed naar de bal kijken en daarom hoefde de keeper niet in actie te komen. 

 

Vlak daarna kreeg Alt een goede kans om te scoren, maar zijn puntertje ging er niet in. Aan de andere kant was het in de 65e minuut wel raak. GRC mocht een corner nemen, maar deze werd makkelijk weggewerkt en daardoor kon Assen er snel over links uitkomen. De organisatie van GRC stond niet goed en de bal belandde bij de spits van Assen, die de bal al vallend door de benen van verdediger Khatir schoot. Keeper Van Nieff zag de bal pas laat aankomen en kon hem niet meer tegenhouden, 1-0 voor FC Assen. 

 

GRC schroefde daarna het tempo op en Assen kon niks anders dan achteruit lopen. Mo Bellghroub was vijf minuten na de openingstreffer dichtbij de gelijkmaker, maar zijn inzet vanaf randje zestien zeilde rakelings naast de kruising. 

 

In de 76e minuut was het wel raak voor GRC. Een afgeslagen corner werd door Cedwin Tel hoog voorgegeven en bij de tweede paal stond Lulofs helemaal vrij. Hij nam de bal aan en schoot beheerst binnen, 1-1. GRC rook bloed en ging daarna op zoek naar de drie punten. 

 

Bellghroub had de 2-1 op zijn schoen na doorkoppen van Alt, maar hij schoof de bal voorlangs. In de 82e minuut voetbalde Lulofs zich goed vrij en gaf een lage voorzet richting tweede paal. Alt probeerde de bal te raken, maar kwam net te kort om hem binnen te schieten. Vijf minuten later had Alt de wedstrijd wel moeten beslissen. Hij werd weggestuurd door Spanninga en liftte de bal over de keeper van FC Assen heen. Waar iedereen dacht dat de bal in het doel zou vliegen, ging de bal echter aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Het was de uitgelezen mogelijkheid voor GRC om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar dan moet het de gecreëerde kansen wel afmaken.  De wedstrijd eindigde in 1-1 en eigenlijk schieten beide ploegen weinig op met de puntendeling. FC Assen blijft laatste met 13 punten, GRC is 8e met 18 punten. Volgende week hebben beide ploegen geen competitiewedstrijd, de week erna speelt Assen tegen WVV, GRC reist af naar FVC. 

maandag 26 februari 2018

Terug naar de voorpagina

Share |

Hoofdsponsor

Voetbalkamp

Hummel
Deficare
Ron Haas
Deficare
Foox
Bloemsma Bloemen en fruit
Amstel Bier
SKSG
Sportmaat