Logo GRC

Ook lid worden?

Poll

Wie wordt de nieuwe trainer van het Nederlands elftal

Verjaardagen

Contact met GRC Groningen

Sportpark Corpus den Hoorn
Laan Corpus den Hoorn 101
9728 JR GRONINGEN
Telefoon: 050 - 52 60 649

GRC Groningen neemt revanche op Nieuw-Buinen.


“We hebben wat goed te maken jongens”, klonk er voorafgaand aan de wedstrijd in de kleedkamer van GRC Groningen. Ze speelden vandaag tegen Nieuw-Buinen, de ploeg die de Groningers in de eerste ontmoeting trakteerde op maar liefst 9 tegendoelpunten. Rinie Jurna, trainer van GRC, verwees hier in de bespreking nog even naar om zo zijn jongens op scherp te zetten.

En dat waren ze, want al na 4 minuten spelen kwamen de Groningers op voorsprong tegen een gehavend Nieuw-Buinen. Spits Erwin Alt profiteerde van een te zachte terugspeelbal en schoof de bal beheerst onder de keeper door. 

In de 13e minuut leek Alt op weg naar de 2-0 na een lange bal van Robert Smit, maar de keeper was net op tijd uit zijn doel om de bal weg te koppen. 

Twee minuten later was het wel raak en was het weer Alt die de goal maakte. GRC keeper van Nieff gooide de bal snel uit naar Sjack de Vries, die op zijn beurt Mo Bellghroub wist te vinden. Na een dubbele een-twee ontving Alt de bal van Bellghroub en Alt schoof de bal laag in de verre hoek. 

In de 22e minuut kon GRC de wedstrijd eigenlijk al beslissen. Na weer geklungel achterin bij Nieuw-Buinen gingen Alt en Kingma samen af op de keeper van Nieuw-Buinen. Alt gunde de kans aan Kingma, maar hij raakte de bal niet goed en daardoor kon de keeper ten koste van een corner redding brengen. Uit die hoekschop werd GRC gevaarlijk, centrale verdediger Smit kopte op de bovenkant van de lat. 

Hierna nam GRC wat gas terug en daardoor kwam Nieuw-Buinen beter in de wedstrijd. Grote kansen wisten ze echter niet te creëeren en ook GRC was in deze fase slordig in balbezit. Het duurde tot de 43e minuut voordat er weer een grote kans was voor de thuisploeg. Na een goede opbouw van achteruit kreeg Bellghroub de bal in de zestien, maar zijn schot met buitenkant rechts miste kracht. Daardoor was de ruststand 2-0.

Na de theepauze bleef GRC de betere ploeg en beloonde het zichzelf in de 53e minuut. Kingma veroverde de bal van een verdediger van Nieuw-Buinen en speelde Bellghroub aan in de zestien. Hij draaide goed open en bediende Spanninga, die de bal met binnenkant voet makkelijk kon binnenschieten.   

De wedstrijd leek hiermee gespeeld al was Nieuw-Buinen in de 57e minuut wel dichtbij de aansluitingstreffer. Na een aanval over rechts kwam de bal voor de goal van Van Nieff en werd het bijna een eigengoal doordat verdediger van Linschoten de voorzet toucheerde. Gelukkig voor hem ging de bal net over.

Na 65 minuten spelen besliste Alt met zijn derde goal de wedstrijd. Hij werd weggestuurd door Bas Lulofs en Alt schoot met zijn mindere linkerbeen de bal in de verre hoek. 

Daarna was het verzet van de Drenten definitief gebroken en deed GRC het wat rustiger aan. In de 72e minuut leek Nieuw-Buinen de eretreffer te mogen maken, maar het was Sjack de Vries die de bal met een geweldige sliding vlak voor de doellijn wist weg te werken. Waar Nieuw-Buinen niet wist te scoren, was het aan de andere kant wel raak. 

Cedwin Tel zette goed door aan de rechterkant van het veld en gaf een lage voorzet. Kingma stapte handig over de bal heen en daardoor kon Bellghroub, die volledig vrij stond bij de tweede paal, simpel inschieten, 5-0.

Het werd nog erger voor Nieuw-Buinen. Het was weer Tel die goed doorkwam over rechts en hij werd in de zestien onrechtmatig onderuit gehaald. Kingma mocht vervolgens aantreden voor de penalty en maakte geen fout. Hij schoof de bal beheerst binnen en zette de 6-0 op het scorebord, wat tevens de einduitslag was.

GRC neemt daarmee op overtuigende wijze revanche op Nieuw-Buinen en pakt drie heel belangrijke punten. GRC staat nu 8e  met 17 punten, Nieuw-Buinen staat op de 12e plek met 13 punten. Volgende week gaat GRC op bezoek bij FC Assen, Nieuw-Buinen speelt dan tegen VV Emmen. 

maandag 19 februari 2018

Terug naar de voorpagina

Share |

Hoofdsponsor

Voetbalkamp

Hummel
Deficare
Ron Haas
Deficare
Foox
Bloemsma Bloemen en fruit
Amstel Bier
SKSG
Sportmaat