Logo GRC

Ook lid worden?

Poll

Wie wordt de nieuwe trainer van het Nederlands elftal

Verjaardagen

Contact met GRC Groningen

Sportpark Corpus den Hoorn
Laan Corpus den Hoorn 101
9728 JR GRONINGEN
Telefoon: 050 - 52 60 649

GRC-Groningen wint nipt van LAC Frisia

GRC Groningen wint nipt van Lac Frisia

 

GRC heeft zichzelf een goede dienst bewezen door de laatste wedstrijd voor de winterstop te winnen. Het versloeg op eigen veld Lac Frisia met 1-0.

 

In de beginfase was het voor beide ploegen even aftasten. Lac liet de bal aan GRC en zakte ver terug met 5 verdedigers. Toch was Lac als eerste gevaarlijk. 

 

Door een slippertje achterin bij GRC kreeg een middenvelder van Lac de kans om van 25 meter uit te halen, maar zijn poging spatte uiteen op de lat. 

 

Daarna begon het bij GRC beter te lopen en werd het voornamelijk over rechts gevaarlijk. Van Linschoten leek de bal vrij in te kunnen koppen na een corner, maar de bal belandde precies in de handen van de keeper.

 

Na twintig minuten kreeg GRC een domper te verwerken. Davy Wilkens kreeg een knietje in zijn heup en kon niet verder. Hij werd vervangen door Jason Spanninga. 

 

En dat bleek geen slechte wissel te zijn. Na geknoei achterin bij Lac zette Kooistra goed door en kwam de bal terecht bij Bellghroub. Hij zag dat Spanninga helemaal vrij stond aan de linkerkant en bediende hem op maat. Spanninga kon daardoor vrij uithalen en faalde niet, 1-0.

 

Bij Lac werd daarna gewisseld van systeem en ging het over in 4-3-3. Het spel werd echter niet beter. Lac had met name moeite met de opbouw van achteruit en kwam slechts sporadisch over de middenlijn. Vlak voor rust werd er achterin bij Lac weer balverlies geleden en omspeelde Erwin Alt de keeper. Hij werd te ver naar de linkerkant gedreven en gaf voor op Spanninga die net naast kopte. 

 

In de tweede helft besloot Lac om minder van achteruit te voetballen en hanteerde het veelal de lange bal. GRC ging hierin mee en daardoor werd het spel een stuk rommeliger.

 

Lac creëerde weinig kansen en in de tegenstoot was GRC een aantal keer gevaarlijk. Alt schoot de bal na een goede actie een metertje naast en een schot van Smit ging over. 

 

Tien minuten voor tijd schoof Lac nog iemand door in de hoop dat de bal goed zou vallen. Hierdoor kwam er nog meer ruimte op het veld. Uit een counter legde Spanninga de bal panklaar neer voor Alt, maar hij kreeg de bal over. 

 

Hierdoor bleef Lac erin geloven en pompte het ballen naar voren. Uit een corner werd het nog één keer gevaarlijk, maar de bal werd uiteindelijk naast gekopt. 

 

Na 94 minuten floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en daardoor schrijft GRC drie heel belangrijke punten bij. Het staat nu 10e met evenveel punten als nummer 7 Bergum, Lac Frisia staat 13e.

 

Na de winterstop reist GRC op 28 januari af naar WVV in Winschoten. Lac ontvangt dan SVBO.

 

maandag 18 december 2017

Terug naar de voorpagina

Share |

Hoofdsponsor

Voetbalkamp

Hummel
Deficare
Ron Haas
Deficare
Foox
Bloemsma Bloemen en fruit
totally in Shape
Amstel Bier
SKSG
Sportmaat