Logo GRC

Ook lid worden?

Poll

Wie wordt de nieuwe trainer van het Nederlands elftal

Verjaardagen

Contact met GRC Groningen

Sportpark Corpus den Hoorn
Laan Corpus den Hoorn 101
9728 JR GRONINGEN
Telefoon: 050 - 52 60 649

GRC-Groningen wint voor de 2e keer op rij

GRC boekt klinkende overwinning op SVBO

 

Vanwege het slechte weer werd het hoofdveld van GRC afgekeurd en daardoor werd er uitgeweken naar het kunstgrasveld. Dit kwam het spel van de Stadjers ten goede en resulteerde uiteindelijk in een 5-0 overwinning.

 

Zo gemakkelijk als de stand doet vermoeden, ging het echter niet voor GRC. SVBO kwam goed uit de startblokken en kreeg na een paar minuten spelen een dot van een kans. Een voorzet vanaf de linkerkant belandde voor de voeten van de spits en hij leek gemakkelijk binnen te kunnen tikken, maar hij schoot de bal hard op de paal.

 

Daarna begon het bij GRC beter te draaien. Een schot vanuit de tweede lijn van Alt ging rakelings naast en Bellghroub schoot de bal na een goede steekpass van Lulofs over.

 

Na 28 minuten was GRC het dichts bij een doelpunt. Alt passeerde aan de rechterkant van het veld twee man van SVBO en schoot de bal met gevoel op het doel. De bal was onhoudbaar voor de keeper, maar hij werd geholpen door een speler die de bal van de lijn haalde. 

 

Op slag van rust was het wel raak. Bellghroub werd door Govaarts weggestuurd en hij schoot met links hard en laag in de verre hoek. 

 

Meteen daarna deed SVBO van zich spreken. Een hoge bal werd doorgekopt en de spits passeerde keeper van Nieff. De scheidsrechter keurde de goal echter af wegens buitenspel. 

 

Ook na de rust had GRC het betere van het spel. Er werd bij vlagen goed gevoetbald, maar tot echte kansen kwam het niet. 

 

De wedstrijd werd beslist in de 70e minuut. GRC mocht ter hoogte van het zestienmetergebied ingooien en de bal kwam terecht bij Lulofs. Hij kreeg een duw in zijn rug en de scheidsrechter kon niets anders doen dan de bal op de stip te leggen. 

 

Het buitenkansje werd benut door Alt, die door dit doelpunt eindelijk van de hatelijke nul af is. 

 

SVBO zette daarna aan en kreeg een goede kans uit een corner, maar de bal werd van dichtbij over geschoten. De bal wilde er voor de mannen uit Emmen vandaag simpelweg niet in.

 

De ruimtes op het veld werden groter en daar maakte GRC dankbaar gebruik van. Wilkens werd weggestuurd en hij schoot hard op doel. De keeper wist de bal in eerste instantie tegen te houden, maar hij kon niet voorkomen dat Alt zijn tweede doelpunt van de wedstrijd aantekende, 3-0.

 

Een paar minuten later was het weer raak en maakte GRC vrijwel een identieke goal. Het schot van Wilkens werd door de keeper gepakt en Alt reageerde attent. Hij maakte daarmee een hattrick, na een lange periode van droogte.

 

Jurna haalde de spits daarna van het veld en bracht voor de laatste minuten Kingma in. Die stond nog maar koud in het veld en kreeg meteen een levensgrote kans. Zijn schot werd gepakt door de keeper en in tweede instantie zeilde de bal net langs de kruising. 

 

SVBO leek nog even een eretreffer te mogen maken, maar wederom stond de paal in de weg. 

 

Het slotakkoord was voor Wilkens. Na een mooie aanval kreeg hij de bal van Lulofs en met een wippertje verschalkte hij de keeper van SVBO, 5-0.

 

Door de overwinning staat GRC nu negende met 10 punten. Daarmee gaat het over SVBO heen, dat elfde staat met 9 punten. 

 

Volgende week wacht GRC een zware klus. Dan wordt er in Meppel gespeeld tegen nummer twee Alcides. SVBO gaat dan op bezoek bij Bergum.

 

maandag 20 november 2017

Terug naar de voorpagina

Share |

Hoofdsponsor

Voetbalkamp

Hummel
Deficare
Ron Haas
Deficare
Foox
Bloemsma Bloemen en fruit
totally in Shape
Amstel Bier
SKSG
Sportmaat