Logo GRC

Ook lid worden?

Poll

Wie wordt de nieuwe trainer van het Nederlands elftal

Verjaardagen

Contact met GRC Groningen

Sportpark Corpus den Hoorn
Laan Corpus den Hoorn 101
9728 JR GRONINGEN
Telefoon: 050 - 52 60 649

GRC-Groningen wint van FVC

GRC wint van FVC

Na een reeks van nederlagen weet GRC weer hoe het voelt om te winnen. Op Sportpark Corpus den Hoorn won de ploeg van Rinie Jurna met 2-1 van FVC.

Al na drie minuten kreeg GRC de eerste grote kans van de wedstrijd. Na een goede steekpass had Cedwin Tel de 1-0 op zijn schoen, alleen gleed hij uit waardoor de bal naast ging.

Twintig minuten later was het wel raak. Een afgeslagen vrije bal werd hoog teruggebracht en de verdediging van FVC stapte op buitenspel. Veel spelers van GRC stonden inderdaad buitenspel, maar zij bemoeiden zich niet met de aanval. Mo Bellghroub werd over het hoofd gezien en hij schoot de 1-0 binnen.

Lang konden de Stadjers niet genieten van de voorsprong. Aan de linkerkant werd Jason Spanninga omspeeld en de rechtsbuiten van FVC schoot hard en laag in de verre hoek, 1-1. Vlak daarna kwam GRC goed weg. FVC kwam door aan de rechterkant van het veld en een voorzet werd door de spits hard op de lat geschoten. Met deze stand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Na rust kwam GRC op voorsprong door een doelpunt van Cedwin Tel. Hij nam een voorzet vanaf rechts aan en schoof de bal vervolgens onder de keeper van FVC door. De Friezen namen daarna meer risico en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er bijna. Een corner werd op de paal gekopt en in de rebound ging de bal er niet in.

Vlak daarna kon Cedwin Tel de wedstrijd in het slot gooien. Hij mikte de bal echter net iets te ver naar rechts en daardoor mocht FVC blijven hopen op een gelijkspel. In de laatste minuten zette FVC nog wel aan, maar dat leidde niet echt tot grote kansen. Na een lange blessuretijd floot de vrouwelijke scheidsrechter af en daarmee pakte GRC drie heel belangrijke punten.

GRC verlaat dankzij de overwinning de laatste plek en staat nu elfde met zeven punten. FVC staat in de middenmoot en heeft tien punten verzameld. Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma voor GRC, omdat het is uitgeschakeld in de beker. De week erna wordt er op 19 november thuis gespeeld tegen SVBO.

maandag 6 november 2017

Terug naar de voorpagina

Share |

Hoofdsponsor

Voetbalkamp

Hummel
Deficare
Ron Haas
Deficare
Foox
Bloemsma Bloemen en fruit
totally in Shape
Amstel Bier
SKSG
Sportmaat