Logo GRC

Ook lid worden?

Poll

Wie wordt de nieuwe trainer van het Nederlands elftal

Verjaardagen

Contact met GRC Groningen

Sportpark Corpus den Hoorn
Laan Corpus den Hoorn 101
9728 JR GRONINGEN
Telefoon: 050 - 52 60 649

Ons debuut!

Ons debuut!

17 september 2016… het was een bijzondere dag. Voor velen uit het kersverse voetbalteam, de F7, een debuut in het niet betaald voetbal.

Zaterdag ochtend kwart over acht verzamelden de pupillen met hun ouders en broertjes en zusjes bij de kantine helemaal klaar voor de eerste wedstrijd van het seizoen. We begonnen met een thuiswedstrijd. In de kleedkamer werden alle jongetjes in een shirtje gehesen met een heus nummer er op. Het was nog even spannend wie er keeper zou zijn…

Eenmaal in het veld aangekomen wilde Chris de eerste helft wel voor zijn rekening nemen als keeper. De vader van Chris (Eric) was deze wedstrijd de coach. Met behulp van legopoppetjes werd de strategie doorgesproken met het team. Iedereen begreep direct dat het de bedoeling was om zoveel mogelijk te scoren ;-)

Met een 100% compleet team hadden we drie wisselspelers op de bank. Het wisselbeleid had daarom de nodige aandacht nodig. Dezelfde namen (Niels en Nils), ingewikkelde namen (Vayron, Fynn Machiel), wie is er spits? (Twan en Florian), of toch verdediger? (Marijn, Björn en Daan), en jaaa, onze keeper (Chris).

Iedere ouder en zelfs opa’s en oma’s had zo z’n taak om de wedstrijd heerlijk soepel te laten verlopen. We hadden supporters, verzorgers (dank voor de heerlijke fruitjes en ranja), #langsdelijn vaders en moeders, een scheidsrechter (Dirk, papa van Nils) en paparazzi.

Onze spelertjes waren razend enthousiast en gingen vol goede moed de uitdaging met Harkstede aan. Deze jongens waren duidelijk meer ervaren in het veld en de doelpunten vlogen ons dan ook om de oren. In de tweede helft heeft Daan nog geprobeerd om het tij te keren als keeper. Zijn enorme inzet mocht helaas niet baten. Er  gingen 14 ballen langs de keeper(s) en over de lijn……

Na de wedstrijd mochten de jongens nog penalty’s schieten en daar werden dan toch nog enkele doelpunten gescoord. Jammer dat deze niet opgeteld mogen worden bij de stand.

 

0-14 geen gekke eindstand voor een debuut, toch?

Jongens heel erg veel succes en voetbalplezier dit seizoen!

 

Karlijn (mama Fynn Machiel)

zaterdag 17 september 2016

Terug naar de voorpagina

Share |

Hoofdsponsor

Voetbalkamp

Hummel
Deficare
Ron Haas
Deficare
Foox
Bloemsma Bloemen en fruit
Amstel Bier
SKSG
Sportmaat