Logo GRC

Ook lid worden?

Poll

Wie wordt er kampioen van de Eredivisie

Contact met GRC Groningen

Sportpark Corpus den Hoorn
Laan Corpus den Hoorn 101
9728 JR GRONINGEN
Telefoon: 050 - 52 60 649

Goede sportvoorzieningen renderen

Zijn goede voorzieningen medebepalend voor sportsuccessen? De ontwikkelingen op sportpark Corpus den Hoorn wijzen daar sterk op. De verenigingen op CdH beleven namelijk goede tijden.


In de eerste plaats GRC Groningen zelf. De club zit al sinds 1973 op CdH en nam begin 2011 een representatief, multifunctioneel gebouw in gebruik. Een moedige investering en goed geanticipeerd.  


In sportief opzicht haalde GRC Groningen zondag-1 net geen promotie naar de eerste klas, maar heeft een groeiend ledental zowel bij de jeugd als de senioren. De club ontwikkelt zich ook in andere opzichten positief.


GRC-huisgenoot Groningen Giants (American Football) won zondag 21 juni thuis voor veel publiek de halve finale van de promotiecompetitie (16-0 tegen Den Haag Raiders) en speelt op 5 juli de finale.


Eveneens huisgenoot Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken werd onlangs landskampioen van de voetballende scheidsrechters. Daar gaat het voor SV Groningen natuurlijk niet in de eerste plaats om, maar het heeft wel met sfeer etc. te maken. 


SKSG (kinderopvang) is ook al weer sinds 2008 in ons gebouw gehuisvest met de inmiddels populaire vestiging Calcio. Met SKSG heeft GRC een uitstekende verstandhouding. 


De Jeugdopleiding van FC Groningen is ook al jaren de gast van GRC Groningen wat betreft de publieksfunctie en andere diensten. Zoals enkele sociale projecten twee morgens per week. Bij GRC dus.


Dit alles is vooral mede mogelijk door de gebruiksmogelijkheden van het representatieve clubhuis van GRC. En de positierve samenwerking die we met elkaar tot stand hebben gebracht. 


Sportpark


Het sportpark zelf onderging in 2014 een belangrijke impuls door een ingrijpende renovatie. Veel nieuw kunstgras voor alle verenigingen, verbeterde installaties, trainingsvelden voor FC Groningen, opschonen van bossages etcetera. Dat hangt natuurlijk vooral samen met de komst van FC Groningen naar het sportpark. De FC heeft er zwaar in geinvesteerd met ondersteuning van de gemeente Groningen.


GRC Groningen speelde hier dus al op in met het nieuwe clubgebouw, maar het hele park profiteert er inmiddels van.


Zoals Groen Geel met een groeiend ledental en de promotie van het eerste zaterdagelftal naar de eerste klas.


De Giants hebben nu een representastef veld. Hetzelfgde geldt voor de rugbyers van GSRC. 

Ook hockeyclub GHBS gaat het voor de wind met een forse leden aanwas door de aanleg van nieuwe velden.


De wielrenners van onder meer NWVG zijn eveneens bediend met een deels opgeknapte wielerbaan. Bovendien is er een prijzige loop- en fietsbrug gerealiseerd, waardoor het gedoe van gemengd verkeer bij de hoofdpoort nu ook verleden tijd is.


Verschillende  onderwijscolleges maken steeds meer gebruik van de velden op CdH vanwege de goede voorzieningen en gunstige ligging. Het Zernike college maakt zelfs gebruik van de dependance van GRC op het park voor de opslag van materialen.


Clubaccommodaties

 

Vervolgens de huisvesting van de sportorganisaties op CdH. GRC Groningen liep voorop. maar ook de andere verenigingen zijn nu toe aan nieuwe clubaccommodaties. De plannen daarvoor zijn in de maak.

In het oog daarbij gaat zeker lopen het topsport zorgcentrum bij het sportpark waar onder meer de technische voetbalorganisatie FC Groningen zich gaat vestigen. De bouw daarvan begint medio 2016.


Beheerplan


Al deze ontwikkelingen vragen om een goed beheer van de gemeente Groningen samen met de verenigingen. Zaken als beheer, regelgeving, logistiek en afstemming worden vastgelegd in een Beheerplan voor het park. Daarover zijn al ruim een jaar gesprekken gaande tussen gemeente en clubs. Dat wordt binnenkort vastgelegd in een Beheerplan voor het heler park.


Conclusie


Dit alles kan geen toeval zijn Vandaar de conclusie en van maatschappelijk belang:


Goede sportvoorzieningen renderen.


Namens het bestuur van GRC Groningen


Ger van Gelder (Algemene Zaken)


 


 


 


 


 


 

donderdag 25 juni 2015

Terug naar de voorpagina

Share |

Hoofdsponsor


Hummel
Deficare
Ron Haas
Deficare
Foox
Bloemsma Bloemen en fruit
totally in Shape
Amstel Bier
SKSG
Sportmaat