Logo GRC

Ook lid worden?

Poll

Wie wordt er kampioen van de Eredivisie

Contact met GRC Groningen

Sportpark Corpus den Hoorn
Laan Corpus den Hoorn 101
9728 JR GRONINGEN
Telefoon: 050 - 52 60 649

Seniorenvoetbal 2015-'16

Met de inschrijving van een vierde zaterdag elftal is de senioren afdeling van GRC Groningen weer op het oorspronkelijke peil van in totaal 8 elftallen: 4 op zondag, 4 op zaterdag. We streven er naar er na komend seizoen op zondag nog een elftal bij te krijgern.


Ooit had GRC 8 zondagsenioren en 4 zaterdagsenioren. Het populairder worden van het spelen op zaterdag bracht daar sinds de tachtiger jaren verandering in, waardoor het meer fifty-fifty werd. Op zondagmorgen voetballen was niet hip meer onder de jongeren, dus op zaterdag spelen. Hoewel daar ook weer wat kentering in komt. Een baantje op zaterdag is een nieuw fenomeen en het volume op de sportparken heeft op zaterdag het maximum bereikt.


Hoe dan ook, bij GRC kromp de senioren afdeling enkele jaren geleden in tot 6 seniorenteams (3 zondag, 3 zaterdag).  Een van de oorzaken was dat GRC in de periode 1990-2000 amper jeugd had en er dus weinig doorstroming was naar de senioren. De jeugdafdeling begon pas na 2000 weer wat te groeien en is inmiddels met 30 jeugdteams ook bijna op het vroegere niveau. 


Daardoor zijn er ook meer jongere ouders bij GRC betrokken geraakt en dat heeft weer nieuwe spelende leden opgeleverd. Zo kon GRC vorig seizoen weer met een vierde zondagelftal de wei in, bestaande uit ouders en hun kennissen.


De aloude, zeg maar overige senioren teams bij GRC,  hebben zo langzamerhand ook verjonging nodig. Dat kan heel goed samen gaan. Zo sloten zich een jaar geleden weer enkele jonge GRC'ers aan bij de club (ze waren een jaartje weggeweest), kwamen terecht in Zaterdag-4 en dat werd meteen riant kampioen. De combinatie ouder + jonger kan dus prima werken.


Tenslotte is vorig seizoen begonnen met een groepje dat op vrijdagavond vrijblijvend tegen een balletje trapt. Ook daar een combinatie van jongeren en ouderen.  Het lijkt een beetje op walking-football, maar dat willen de mannen liever niet horen. Er kunnen in elk geval nog wel enkele mensen bij.


Dit alles is een goede ontwikkeling. Het is heel goed dat GRC Groningen hard werkt aan de versterking van de jeugdafdeling, maar de senioren zijn minstens zo belangrijk om een aantal voor de hand liggende redenen. Dat is niet alleen een kwestie van meer inkomsten aan contributies en kantine-omzet, maar vooral van continuiteit. In sportief opzicht, maar ook voor versterking van het kader. Het laatste dient zich gelukkig ook aan.


Een substantiele, gezellige senioren-afdeling is een belangrijke factor voor de clubsfeer, zowel sportief als sociaal. Voor de selectiegroepen zijn daarnaast prestaties uiteraard van belang, maar naar vermogen presteren levert op een hoger niveau evenzeer voldoening op. Dat geldt voor alle elftallen op elk niveau.


Het format senioren 2015-'16 is als volgt:


Zondagvoetbal


Zondag-1             standaard tweede klasse


Zondag-2             reserve-hoofdklasse


Zondag-3             6e klasse


Zondag-4             6e klasse


Thuiswedstrijden


Zondag-1 (14.00) met zondag-2 (11.00)


Zondag-3 (11.00) met zondag-4 (11.00)


Zaterdagvoetal 


Zaterdag-1             standaard 5e klasse 


Zaterdag-2 (ex-3)   reserve 5e klasse


Zaterdag-3 (ex-4)   reserve 5e klasse  


Zaterdag-4 (nieuw)  reserve 6e klasse


Thuiswedstrijden


Zaterdag-1 (14.30) met zaterdag-2 (12.30)


Zaterdag-3 (12.30) met zaterdag-4 (12.30)


De aanvangstijden voor GRC 2, 3 en 4 zijn aangevraagd. Maar dat is wekelijks afhankelijk het parkschema (GRC-jeugd, FC Groningen-jeugd, Groen Geel). Dan kan de aanvangstijd opschuiven naar 14.30 of 16.30.


Trainingstijden


Overzicht volgt.


 

maandag 27 juli 2015

Terug naar de voorpagina

Share |

Hoofdsponsor


Hummel
Deficare
Ron Haas
Deficare
Foox
Bloemsma Bloemen en fruit
totally in Shape
Amstel Bier
SKSG
Sportmaat