Logo GRC

Ook lid worden?

Poll

Wie wordt er kampioen van de Eredivisie

Contact met GRC Groningen

Sportpark Corpus den Hoorn
Laan Corpus den Hoorn 101
9728 JR GRONINGEN
Telefoon: 050 - 52 60 649

GRC geeft technisch beleid nieuwe impuls

Voetbalvereniging  GRC Groningen werkt aan opwaardering van het algehele technisch beleid. Uitgangspunt van oudsher is dat de club een voetbalproduct wil bieden aan alle leden,  van bovenaan de selecties senioren tot en met onderaan de jongste F-pupillen. Voetballen bij GRC moet op alle niveaus plezierig zijn met een gezonde prestatiedrang. Die niveaus zijn wel verschillend. Per leeftijdsgroep zijn er nou eenmaal selecties.


Wat is nu dan die opwaardering? Het gaat vooral om een beter zicht op de verschillende kwaliteiten van de GRC-jeugd. Dat moet in de jeugdafdeling zelf tot een betere doorstroming leiden en uiteindelijk   aansluiting op de senioren. Zowel de selecties als de overige teams.


Daaqrtoe is het technisch beleidsplan voor de jeugd vernieuwd. Budgettair is daar ruimte voor gemaakt zoals voor de aanstelling van twee technische coördinatoren. Naast uiteraard het bedrag dat jaarlijks nodig is voor aanstelling van jeugdtrainers, zoveel mogelijk gediplomeerd.


De jeugdcoördinatoren zien er op toe dat de technische aanpak bij de jeugd meer vanuit een centrale visie gebeurt. Het gaat dan onder meer om selectie, spelopvatting, trainingsstof en pedagogie.


Voor de selecties geldt dat voor de aangestelde gediplomeerde trainers. Maar GRC vindt alle jeugdgroepen van belang. Hun trainers en leiders krijgen ook de nodige ondersteuning.


Voordat het vernieuwde beleid onlangs door de vereniging werd vastgesteld, waren verschillende zaken natuurlijk al in beweging gebracht. Naast de twee jeugd coördinatoren zijn er per leeftijdsgroep ook al enige tijd aanspreekpunten beschikbaar voor meer de organisatorische zaken en contacten met ouders.


Zo hanteert GRC inmiddels het VTON-project dat zich vooral richt op de oefenstof per leeftijdsgroep.


De Jeugdcommissie blijft uiteraard centraal staan in de algehele organisatie van de jeugdafdeling. 


Het algehele clubtechnische beleid berust bij het aloude Technisch Overlegorgaan met vertegenwoordigers van de verschillende secties binnen de vereniging. Het TO is de denktank die ook bewaakt of de doelstellingen in de praktijk worden nagestreefd.


Open training C-junioren


Om beter zicht te krijgen op de verschillende kwaliteiten van jeugdspelers, zijn er onder meer open trainingsavonden. Voor de C-junioren seizoen 2015-’16 is dat op VRIJDAG 15 mei. De jeugdstaf wil alle C-ers van het komende seizoen dan in beeld hebben. Daarvoor zijn uitgenodigd alle eerste jaars C-ers (die blijven) en tweede jaars D-ers (die gaan over). Dit is een open training, dus ook jeugd van die leeftijdscategorie die geen lid is van GRC Groningen, is welkom. Of ze nu wel of niet al voetballen.


Aanwezig op 15 mei zijn ook twee betaald voetballers die hun eerste jeugdjaren bij GRC Groningen hebben gespeeld. Dat zijn kersverse bekerwinnaar Yoëll van Nieff (FC Groningen) en doelman Wieger Sietsma (volgend seizoen doelman bij SC Heerenveen). Zij gaan de GRC-junioren vertellen waarom die eerste jeugdjaren bij een amateurclub zo belangrijk zijn.


Zie ook onder Clubnieuws (menubalk): Open training voor C-ers


 


 

vrijdag 8 mei 2015

Terug naar de voorpagina

Share |

Hoofdsponsor


Hummel
Deficare
Ron Haas
Deficare
Foox
Bloemsma Bloemen en fruit
totally in Shape
Amstel Bier
SKSG
Sportmaat