Logo GRC

Ook lid worden?

Poll

Wie wordt er kampioen van de Eredivisie

Contact met GRC Groningen

Sportpark Corpus den Hoorn
Laan Corpus den Hoorn 101
9728 JR GRONINGEN
Telefoon: 050 - 52 60 649

Jong GRC Groningen

Het combinatieteam GRC Groningen (onder 23), kortweg Jong GRC,  is weer nieuw leven ingeblazen. Dit past in de huidige aanpak om de technische zaken bij GRC meer inhoud en structuur te geven. Hoewel het daarbij niet om spectaculaire nieuwe ideeen gaat, want veel van waar we nu mee aan de slag zijn en gaan, is vele jaren geleden ook al geproduceerd. Maar om verschillende redenen konden we dit de laatste jaren niet goed uitrollen. Daardoor is de zogenaamder doorontwikkeling gestagneerd. Het gaat dan niet alleen om selectiespelers, maar om alle GRC-voetballers jonger en ouder.


Verderop in deze rubriek GRC inside is daar onlangs ook al op ingegaan (Technische structuur GRC Groningen).


Zo is Jong GRC eigenlijk ook een oude wijn in een nieuwe kruik. Ver in de vorige eeuw waren we daar ook al mee bezig. Spelers voor dit team worden geselecteerd uit de jongere selectiesenioren en de oudere selectiejunioren die voor de overgang naar de senioren staan. De samenstelling gebeurt in overleg tussen de selectietrainers van senioren en junioren.


De jongere GRC-voetbalgarde kan op deze manier ervaring opdoen waarmee de overgang naar de senioren wordt verbeterd. Want een overgang is het en die wordt nogal eens onderschat.


Dit o23- team speelt 4, 5 wedstrijden per jaar tegen tegenstanders van vergelijkbaar niveau, zoals bijv. FC Groningen B1 jongstleden dinsdag 24 maart. Er staan meer wedstrijden op het programma, maar het mag ook weer niet ten koste gaan van competitiebelangen. 

maandag 23 maart 2015

Terug naar de voorpagina

Share |

Hoofdsponsor


Hummel
Deficare
Ron Haas
Deficare
Foox
Bloemsma Bloemen en fruit
totally in Shape
Amstel Bier
SKSG
Sportmaat