Logo GRC

Ook lid worden?

Poll

Wie wordt er kampioen van de Eredivisie

Contact met GRC Groningen

Sportpark Corpus den Hoorn
Laan Corpus den Hoorn 101
9728 JR GRONINGEN
Telefoon: 050 - 52 60 649

Technische structuur GRC Groningen

GRC Groningen werkt hard aan verbetering van waar een voetbalvereniging in de eerste plaats voor is bedoeld: het voetbalproduct. Dat gebeurt gedeeltelijk vanuit het project 'GRC Groningen, een nieuw elan', maar ook uit de gewone, dagelijkse praktijk. Niet alles hoeft eerst beleid te zijn, voordat het wordt opgepakt.


Zo zijn we bezig met het op peil houden van de technische structuur in de vereniging. Nu Ger van Gelder zich na dit seizoen terugtrekt, moet ook de bestuursfunctie Technische Zaken een opvolger hebben. Dat wordt Sandro Lisci, oud-eerste elftalspeler en voorheen bureaumanager van Donar. Sandro was al eerder actief richting het eerste elftal, maar dat gaat hij nu dus doen als bestuurslid en dan in breder verband. Hij wordt in oktober voorgedragen aan de Algemene Ledenvergadering, maar werkt zich alvast in.


Dat gebeurt in een soort duofunctie met Frank Maatjes, speler van zaterdag-1. Dat is goed voor zowel de zondag- als zaterdagsenioren. Deze week al hadden ze een gesprek met de A-junioren over de aansluiting naar het seniorenvoetbal.


Verder is Jacco Snippe namens de Jeugdcommissie al enige jaren bestuurslid technische zaken voor de jeugd. Bij de uitvoering krijgt hij inmiddels steun van de technisch jeugdcoordinator Pim Hemink met volgend seizoen assistentie van Joey Witte voor de E- en F-pupillen. 


Uiteraard gebeurt dit alles in goed overleg met en ondersteuning van de Jeugdcommissie


GRC Groningen werkt nu dus aan een eenduidig technisch beleid. Het gaat dan om een  centrale lijn van hoe werken we, selecteren we, trainen we en vooral:  spelen we. Op die manier zal het jeugdvoetbal beter aansluiten op het seniorenvoetbal.


Daardoor ontstaat er in het bestuur een technische portefeuille  zonder strikte scheiding van senioren- en jeugdvoetbal. Dat was al niet het geval, want Snippe en Van Gelder hielden zich al enkele jaren samen bezig met de aanstelling van de vele jeugdtrainers. Maar dat krijgt nu een meer formele status.


Deze bestuurssectie maakt eveneens deel uit van het Technisch Overlegorgaan onder voorzitterschap van Will Panman. Het TO is de technische denktank van de club. Daar wordt de grondslag van het technische beleid geconstrueerd en vervolgens in de uitvoering bewaakt.


Tenslotte de technische benoemingen. Bij de senioren (trainers, medische begeleiding, staf)  zijn die voor het volgend seizoen al vrijwel rond. Daar verandert niet zoveel.


Met de jeugdtrainers zijn we druk bezig. Dat is voor 1 maart in beeld. 

woensdag 18 februari 2015

Terug naar de voorpagina

Share |

Hoofdsponsor


Hummel
Deficare
Ron Haas
Deficare
Foox
Bloemsma Bloemen en fruit
totally in Shape
Amstel Bier
SKSG
Sportmaat