• Ondanks de coronapandemie blijven de jeugdopleidingen van GRC en SC Terschelling werken aan de eigen ontwikkeling. Door de gemeenschappelijke samenwerking met de opleidingsmethodiek Train To Score (www.traintoscore.com) volgen verschillende jeugdtrainers van beide clubs gezamenlijk Webinars. De Webinars zijn gericht op het ontwikkelen van jeugdspelers.
   
   
  Op 31 oktober staat ‘het ontwikkelen van het kijkgedrag (scannen) van jeugdspelers’ centraal. Om (jeugd)spelers bij het ontwikkelen van het kijkgedrag te ondersteunen zal gastspreker Phil Melville (Development officer Irish Football Association) zijn visie met de deelnemende jeugdtrainers delen. Om het kijkgedrag op een eenvoudige en speelse manier te verbeteren heeft Phil daarvoor speciale hesjes ontworpen. De praktijkervaring van veel clubs leert dat deze hesjes het kijkgedrag van jeugdspelers in een korte tijd verbetert. In deze Webinar zal hij samen met Train To Score de deelnemende jeugdtrainers helpen bij het verbeteren van het kijkgedrag van jeugdspelers.
   
   
  Op 21 november wordt het onderwerp ‘hoe train ik bij jeugdteams wedstrijdgericht’ behandeld. In deze Webinar zal CVV Oranje Nassau hoofdtrainer Erwin Heerlijn (zaterdag 1eklasse) als gastspreker zijn ervaringen met de deelnemende (jeugd)trainers delen. Naast zijn ervaringen als voetbaltrainer is Erwin werkzaam als groepsleerkracht voor kinderen met (ernstige)gedragsproblematiek, psychiatrische stoornissen, leerproblematiek en verstandelijke beperkingen. In deze functie heeft hij veel ervaring in het begeleiden van kinderen. Samen met Train To Score zal Erwin in deze Webinar het onderwerp met de deelnemende (jeugd)trainers bespreken.