• Op deze koude, natte en vooral winderige ochtend op Sportpark Corpus den Hoorn, stond voor ons de topper op het programma tegen de koploper van onze competitie.
    Na een aantal minuten te hebben gespeeld, werd ons wel duidelijk dat het een hele lastige ochtend zou worden. De bezoekers konden elkaar gemakkelijk vinden en creëerden veel kansen. Het net vinden bleek voor hen wel erg lastig. De paal en lat werden geraakt, schoten naast het doel en goed optreden van onze keeper, zorgden ervoor dat we voor rust niet gepasseerd werden. Met opportunistisch voetbal kwamen er kleine kansen voor ons en door een goal van Pieter werd het zelfs 1-0 in de eerste helft.
    De tweede helft was het spelbeeld hetzelfde en ging Winsum door waar het gebleven was en bleven de vele kansen onbenut. De irritatie in hun team liep in de loop van de wedstrijd op en dit resulteerde in slordig spel. Wij kregen meer kansen en begonnen echt te geloven in de overwinning. Nadat Winsum ook nog eens een penalty miste, kregen wij nog meer kracht en kwamen dan ook op 2-0 voor! Even later zelfs 3-0. Wonderbaarlijk hoe we veerkracht toonden en het deze tegenstander erg lastig konden maken. Uiteindelijk wist Winsum te scoren en kwamen zij door twee goals te maken toch weer terug tot 3-2. Mentaal bleken we sterk, door de overwinning veilig te stellen en de eindstand van 5-2 op het scorebord neer te zetten. Wat een wedstrijd die met wat geluk onze kant op viel, maar alle lof naar ons team. We hebben gestreden als ploeg en laten zien dat wij van niemand hoeven te verliezen in de competitie. Dit was ook meteen de laatste wedstrijd voor de winterstop. Op 26 januari spelen we pas de volgende wedstrijd.
    Scoreverloop: 1-0 Pieter, 2-0 Pieter, 3-0 Jules, 3-1, 3-2, 4-2 Pieter en 5-2 Jules.

    Sander Brink,
    Zondag 4.