• Routinier Robert Smit overhandigt Herman namens de spelersgroep een vloeibaar presentje. (foto Sander Hiemstra).

 • Na zo’n 25 jaar heeft Herman Dusink zijn functie van teammanager van GRC Groningen neergelegd. Bijna 15 jaar van GRC Groningen 1 en voordien van GRC 2.  Maar ook al in de 80’er jaren regelde hij de facilitaire zaken rond het tweede elftal. Daarnaast deed hij veel meer voor de club. Een GRC-icoon dus.  Tijdens het traditionele seizoenslot van de selectie werd hij zaterdag 25 juni door bestuur en spelers in het zonnetje gezet. Toespraken en cadeaus waren zijn deel.

  Rond zo’n eerste elftal gaat het altijd over trainers, spelers, topscorers etc. Maar voordat die aan de slag kunnen, zijn eerst mensen als Herman Dusink nodig. Organisatie in de week, organisatie op de wedstrijddagen. Beheer materiaal, vervoer, administratie. Bovenal: er altijd zijn, altijd, altijd…..

  GRC is historisch geposteerd in de hogere amateur regionen, maar er waren natuurlijk ook mindere perioden. In zijn afsluitende speech zei Herman dan ook zo ongeveer alles wel meegemaakt te hebben. Kampioenschappen, promoties, maar ook degradatie. Dat laatste kwam in de laatste 20 jaar gelukkig zelden voor, maar juist dan stond hij er.

  Dit alles is de vereniging uiteraard  niet ontgaan, want Herman is in de loop der jaren eerst onderscheiden als Lid van Verdienste en in 2017 als Erelid.

  Minutieuze draaiboeken had Herman niet, in al die jaren bouwde hij namelijk een enorme ervaring op van wat er wanneer moet gebeuren en bouwde daarbij ook een heel netwerk op. “Daar wordt het een stuk gemakkelijker van, maar ook voor mij gaan de jaren tellen. Waarbij er qua leeftijd ook afstand ontstaat met de zich steeds vernieuwende selectiegroepen in tijden die veranderen. ‘Die kutstudenten’ noemde ik ze wel eens”, bekent Herman.

  Daarnaast heeft hij sinds enige tijd ook een nieuwe hond, Jetro. Inmiddels beroemd en berucht bij GRC. “Jetro vraagt echt veel tijd en aandacht. Bovendien werd het motorisch zwaarder, mijn knie gaat binnenkort onder het mes. Kortom: eens is de tijd gekomen.”

  Is GRC nu een gesloten boek voor Herman Dusink? Zeker niet. Om te beginnen zal hij zijn opvolger Martinus Schokker inwerken, blijft de ledenadministratie van de club doen, zal als het weer even kan wedstrijdjes fluiten en zit in de onderhoudsgroep die elke dinsdagochtend de GRC-accommodatie op peil houdt. Daar serveerde hij dinsdag 28 juni koffie met gebak, want werd 68 jaar. Precies.

   

   

 • Kasper Dijksterhuis

  Van de vertrekkende spelers Rik Slomp (Groen Geel), Ruben Brinkman (gestopt) en Kasper Dijksterhuis was de laatste aanwezig bij het seizoenslot. Kasper is al in 2007 als E-junior bij GRC Groningen begonnen. Hij doorliep de hele jeugdafdelingen speelde de afgelopen 2 seizoenen in GRC 2. Daarnaast volleybalde hij ook nog, maar dat kan hij niet langer combineren met zijn studie. De keuze viel op volleybal bij studentenvereniging Veracles.

  Kasper (rechts) pakt het cadeau uit dat hij kreeg van Niek Snippe (spelersraad). Een barkruk, want daar zat hij graag op. (foto Sander Hiemstra).

  Ranglijsten, voorbereiding

  Na het afscheid van Herman Dusink ging het seizoenslot traditioneel verder. Trainer Gerard Zeeman gaf een overzicht van verschillende ranglijsten, zoals die van speler met de meest gespeelde wedstrijdminuten, incl. gele kaarten (Niek Snippe), het trainingsbezoek (Jasper Kingma), topscorers (Erwin Alt en Niek Snippe, ieder 6) en de winnaar van het klassement trainingswedstrijden (Robert Smit).

  De voorbereidingsschema’s waren al bekend. GRC begint daarmee op dinsdag 2 augustus met als eerste oefenwedstrijd op zaterdag 20 augustus thuis tegen Winsum. Zeeman reikte ook een ‘onderhoudsschema’ aan voor juli. Onder het hoopvolle motto: ‘Niet extra belastend’.

  Pedro

  Veel aandacht was er ook voor Pedro Requeiro Gonzalez, de Spaanse keeper van GRC 2. Pedro liep begin dit jaar ernstige hoofdblessures op bij een wedstrijd in Dalen. Na een lange herstelperiode kon hij zich gelukkig weer even laten zien bij GRC. Het herstel verloopt goed, maar zal nog zeker tijd in beslag nemen.