• GRC start oefenreeks met 4-0 zege,

  vader en zoon Lulofs in de basis

   

  Het eerste elftal zondag van GRC Groningen heeft  zaterdag de eerste oefenwedstrijd in de aanloop naar de nieuwe competitie gewonnen. Het werd bij Haren 4-0 (2-0). In deze eerste fase is de  uitslag van oefenwedstrijden nog ondergeschikt aan het trainingsprogramma, maar desondanks ben je  winnen van een zaterdag vijfdeklasser toch wel aan je ‘stand’ verplicht.

  De selectie van Gerard Zeeman, Peter Visser en Herman Dusink traint al enkele weken, maar is nog niet compleet door verschillende omstandigheden. Deze dinsdag 24 augustus is thuis op Corpus den Hoorn (aanvang 20.00 uur) buurman Velocitas al wel weer een sterkere tegenstander.

  Opvallend zaterdag bij GRC was dat vader Bas (46!!) en zoon Justin (18) in de startopstelling stonden. Komt niet zo vaak voor in een eerste elftal op hoger niveau. Ik kan het me bij GRC in elk geval niet herinneren.

  Dat geeft aan dat Bas nog superfit is en Justin vanuit de GRC-jeugd nu bij de zondag top aansluit, zoals de bedoeling is. En het zijn betrokken GRC’ers ook nog.

  Bas speelt al vele jaren bij de club en als regiomanager van horeca-onderneming Foox had hij er de hand in dat Foox huidig hoofdsponsor is van GRC. En dat ondanks de Corona-toestand nog steeds is.

  Justin loopt  al vanaf de pupillentijd zo ongeveer elke dag bij GRC rond. Hij gaat vanuit ‘Onder 19’ nu over naar de seniorentop zondag, maar is volgend jaar ook trainer van ’Onder 15’  en begint met de trainerscursus 3.  Ambitieus dus en daar begint het vooral mee.

  En als Bas en Justin niet direct het eerste elftal halen, nou, dan spelen ze gewoon op zondagmorgen in GRC Groningen 2. Samen. Precies.

  Voelt goed, mensen. Voelt goed.

  Ger van Gelder

   

  Foto: Bas en Justin op het complex van Haren.  (Foto: Eric Plenter v.v. Haren)