• (Door Ger van Gelder)

  Door een 4-1 zege op Jubbega plaatste GRC Groningen zich Pinkstermaandag voor de nieuwe eerste klasse amateurvoetbal ingaande volgend seizoen. GRC eindigde als 9e en dat was precies genoeg om deelname aan de nacompetitie te voorkomen.

  Het was op een zonnig sportpark CdH met veel publiek één van de beste wedstrijden van GRC dit seizoen dat na de winter zo slecht verliep. Wat ook meehielp was dat voor Jubbega de druk er een beetje af was, maar daar maakte GRC dan ook zakelijk gebruik van.

  Niettemin: het was kantje boord. GRC stond een kwartier voor tijd weliswaar met 4-0 voor, maar de tussenstanden op de andere velden hield de spanning er volop in. Met nog 10 minuten te gaan was zelfs rechtstreekse degradatie ook nog een optie, zeker toen Jubbega nog tegen scoorde (4-1). Maar nadat de kruitdampen waren opgetrokken, kon het GRC-feest beginnen. Eerst op het veld zelf, vervolgens in en rond het clubgebouw. Daar zijn we vrij goed in.

  Het talrijke en meelevende GRC-publiek en de breed gedeelde vreugde na afloop, onderstrepen ook dat het eerste elftal binnen de club wel degelijk als de wimpel op de GRC voetbalvlag wordt beleefd. Volgend seizoen dus de eerste klasse die voor het eerst gemengd is met zaterdagteams. Een sterke eerste klasse. Wat dat betekent wordt een uitdaging voor bestuur, technische staf en spelers.

  Foto (OOG TV): GRC Groningen juicht over het behoud van het eerste klasserschap.

  (zie voor een wedstrijdverslag ook www.oogtv.nl)