• Het tweede zondag elftal van GRC Groningen (GRC2) doet goede zaken in de reserve eerste klasse B, op dit moment de hoogste klasse voor 2e elftallen die op zondag spelen.

  Na 8 wedstrijden is er nog geen enkele wedstrijd verloren en gaan ze met 6 punten los, van de nummer twee, de winterstop in.

  Op 16 december volgt de laatste wedstrijd voor de winterstop, een bekerwedstrijd tegen VEV 2, want ook in de beker zijn ze nog ongeslagen. Daarna mogen de jongens gaan genieten van de verdiende winterstop.

   

  Het was 2 seizoenen geleden wel even anders voor GRC2. Op dat moment speelde GRC2 nog in de reserve hoofdklasse met jongens die een schat aan voetbal ervaring met zich meebrachten. Helaas nam een groot deel van de selectie afscheid en volgde een leegloop van routiniers.

  Dat had zijn weerslag op de resultaten en leverde een degradatie naar de reserve eerste klasse op.

  In het seizoen 22/23 nam Klaas Haveman het hoofdtrainerschap van GRC 2 op zich.

  Klaas komt van Oude Pekela en heeft zijn trainers ervaring aldaar opgedaan bij Noordster. Daarnaast heeft Klaas een pedagogische achtergrond hetgeen het team van GRC 2 erg goed kon gebruiken. Het is toch een jonge groep die her en der wat losgelaten moet worden in hun emotie, maar andere andere kant ook een schouder nodig hebben om op te huilen. Klaas is daar letterlijk en figuurlijk een “ meester” in .

  Direct van aanvang was er duidelijkheid omtrent de manier van trainingen invullen en wedstrijden spelen. Niet onbelangrijk het elftal werd versterkt door diverse spelers die van buiten GRC kwamen aansluiten en die het technische voetbal niveau van GRC2 weer om hoog brachten. Zowel de trainings arbeid (tactisch en technisch) en het goede spelersmateriaal resulteerde in beter voetbal en daarmee weer een stijgende lijn op de ranglijst.

   

  Deze stijgende lijn is voortgezet in het huidige seizoen en tot op heden kan er gezegd worden dat GRC2 voldoet aan de verwachtingen van een tweede elftal dat ook een opleidingselftal is voor spelers die op de wip zitten om naar GRC1 te promoveren.

  De wisselwerking tussen de staven van GRC 1 en GRC2 is zeer goed te noemen en de importantie van GRC2 wordt door de staf van het eerste elftal zeker ingezien en dit leidt dan ook regelmatig tot invalbeurten van GRC2 spelers in GRC1.

  GRC2 als opleiding elftal voor GRC1 is voor een club als GRC zeer belangrijk. Heel veel clubs hebben geen tweede elftal meer dat op een hoog niveau speelt.  Junioren spelers kunnen dan niet  geleidelijk aan wennen aan het senioren voetbal. Doordat GRC een tweede zondag elftal heeft dat op hoog niveau voetbalt kan die gewenning wel plaats vinden. GRC vindt het daarom dan ook belangrijk dat het tweede elftal blijft bestaan.

  Nu de winstpartijen aaneen geregen worden zit de sfeer er goed in. Belangrijk is dat de sfeer bij GRC2 ook goed blijft als er wordt verloren en dat zal moeten worden afgewacht. Tegenslagen zijn er nog niet echt geweest en de vraag is kan er door deze jeugdige groep met tegenslag worden omgegaan?  Al wel moet worden gezegd dat na de wedstrijden het team als zeer hecht kan worden bestempeld en dat er regelmatig een biertje of avondje uit wordt geregeld.

  Daarnaast brengen de spelers van GRC 2 veel ondersteunende teksten met zich mee wanneer ze de collega’s van GRC1 supporteren, de sfeer zit er dan langs de lijn goed in en dit wordt door iedereen zeer gewaardeerd. Zo draagt GRC2 dus ook bij aan de algemene sfeer van de club. Daarnaast worden de jongens bij alle wedstrijden, zowel thuis als uit,  ondersteund door een trouwe schare supporters.

   

  Welnu de winterstop staat voor de deur, en dat is maar goed ook aangezien de blessure gevallen bij GRC2 toenemen en rust noodzakelijk is.

  Nog 1 bekerwedstrijd te gaan tegen VEV 67 zon 2. Het wordt in ieder geval een beladen duel voor 1 van de GRC2 spelers, die vorig jaar de overstap heeft gemaakt van VEV naar GRC2. Hopende voor hem en voor het gehele elftal dat deze wedstrijd wordt gewonnen. Dan kan iedereen genieten van de komende feestdagen en zijn we weer een bekerronde verder. Alvast aan heel GRC prettige feestdagen toegewenst en een mooi nieuw jaar. En indien je tijd hebt kom dan eens kijken naar ons fantastische elftal.

  Staf GRC Groningen zondag 2

  (insta: @grc.groningen2)

  GRC Groningen zondag 2 solide winterkampioen 2

   

  (foto: Danielle Schokker)

  Bovenste rij vlnr: Pascal Pathuis, Jarno Oolders, Sander Hiemstra, Thom Eimers, Timen Visser, Milan Zeeman.

  Middelste rij vlnr: Jos Kuijlen(team manager), Klaas Haveman (hoofdtrainer), Melvin Schokker, Justin Lulofs, Milo Holdinga, Marten Schaapman, Jelmer Groote, Harrison Edieay, Geert Hiemstra(team manager).

  Onderste rij vlnr: Wytse Been, Richard Speelman, Gert-Jan Aslander, Nando van Rietschoten, Kevin Weening, Asher van der Ziel.

  ontbrekende spelers: Cheick Keita, Sem Idema, Arthur Flapper, Stijn Heinst,