• GRC Groningen verslaat GAVC

GRC Groningen heeft aan de matige wedstrijd tegen GAVC drie punten overgehouden. Op sportpark Corpus den Hoorn werd met 2-1 gewonnen. Het eerste volgde daarmee het voorbeeld van het tweede elftal, dat eerder op de dag al met 4-0 te sterk was voor GAVC 2.

Na een half uur spelen werd de score geopend door Erwin Alt, die de bal via de binnenkant van de paal het doel in wist te krijgen. Het was voor GAVC een klap, omdat het een minuut daarvoor zelf een levensgrote kans kreeg op de 0-1. Vlak voor de doellijn wist GRC-verdediger Gerwin Meijering een doelpunt te voorkomen met een perfecte sliding en met een snelle counter kwam GRC dus op voorsprong. Tien minuten later was GRC weer trefzeker via middenvelder Yannick van Duyn, die goed voor zijn man kwam en de voorzet van Alt op waarde schatte, 0-2.

Na rust was GRC de betere ploeg, alleen verzuimde het de score op te schroeven. Mo Bellghroub was nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn poging spatte uiteen op de kruising. GAVC zat totaal niet in de wedstrijd, maar kwam in de 80 minuut plots terug in de wedstrijd. De aanvoerder werd niet aangepakt en kon de bal bekeken in de verre hoek plaatsen. In de resterende minuten zette GAVC nog wel aan, maar kon het geen vuist maken. De Groningers kwamen ook niet meer in de problemen, al maakten ze het zichzelf wel onnodig lastig. Door de overwinning staat GRC nu negende met 13 punten. GAVC staat elfde met 10 punten.