• Een filmploeg van SBS6 maakte vrijdagavond bij GRC Groningen een item voor het Hart van Nederland-journaal nog diezelfde avond. De aanleiding was de Nederlandse selectie die de weer aangetreden bondscoach Ronald Koeman vrijdagmiddag bekend maakte voor de aanstaande EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk. Ronald wordt nog altijd gelinked aan zijn jeugdtijd bij GRC Groningen, samen met zijn broer Erwin die nu nota bene assistent is van Ronald.

   

  Hun oud-ploeggenoten uit die tijd Hans Leber en Gerriet Zielstra gaven hun mening over de kwaliteiten van Ronald toen. Vervolgens werden de huidige eerste elftalspelers Niek Snippe, Jasper Kingma en Rens Wardenier gevraagd naar de kansen van het Nederlands elftal. Al met al een mooie GRC-promotie van ruim drie minuten.

   

  Het nieuwsitem nog eens bekijken kan via deze link: (vanaf 13:45min)  https://tvblik.nl/hart-van-nederland/17-maart-2023 

   

  GRC Groningen in beeld bij SBS6

  Foto: verslaggever Ilse van Wingerden en cameraman Michel Welsing knippen en plakken de interviews en ander materiaal tot een mooi journaalitem.