• (foto gemaakt door Danielle Schokker)

  Het was een koude, gure zondagochtend op Sportpark Corpus Den Hoorn, beter bekend als Corponello. Om 11.00 uur begon de spannende ontmoeting tussen GRC Groningen en VV Hoogezand onder leiding van scheidsrechter Noël (zelf een speler van Onder 19).

  Opstelling GRC (1e helft)

  Doel Edwin

  Verdediging Wijnand, Sven, Michel en Aljo

  Middenveld Brad, Junior, Martinus en Pieter

  Aanval Calvin en Raoul

  Wissels Nico, Wallie, Ruben en Tim

  Toeschouwers Bryan, Robbie, Max (beetje aan de late kant, maar ach vooruit) en Erwin

   

  Met een wat koude en moeizame start voor GRC, toonde VV Hoogezand meteen haar potentie als titelkandidaat. Een grote kans voor de tegenpartij in de eerste minuut deed de harten van het GRC-publiek al sneller slaan, maar gelukkig voor hen ging deze kans verloren.

  Langzaam maar zeker vond GRC haar ritme in de wedstrijd. In de 28e minuut resulteerde dit in een prachtige 1-0 voorsprong voor GRC Groningen. Calvin werd diep gestuurd op links, leverde een perfecte voorzet af die door Raoul subliem werd afgewerkt met een volley. Het spel golfde op en neer, waardoor ademhalen bijna een luxe werd tijdens deze intense wedstrijd.

  Calvin kreeg in de 32e minuut een kans om de voorsprong te vergroten tot 2-0, maar hij slaagde er niet in om zijn lichaam boven de bal te houden en schoot net iets te hoog over. Vervolgens maakte Aljo in de 35e minuut een ongelukkige overtreding binnen de zestien meter, wat resulteerde in een penalty voor VV Hoogezand en de gelijkmaker, 1-1. Martinus uitte (terecht) zijn ongenoegen over het vroeg inkomen van de tegenstander luid en duidelijk, wat wat gemor veroorzaakte bij zijn teamgenoten. Martinus leek het beter om zich te laten vervangen door Ruben.

  In de 37e minuut voorkwam Edwin met een schitterende reflex de 1-2. Ondanks de achterstand toonde GRC veerkracht. Toch werd de strijd iets te intens, vooral voor Aljo, die na wat duw- en trekwerk met een Hoogezand speler het veld verliet om af te koelen, waarna Nico hem verving.

  Bij rust stond het 1-1.

  Na de rust betraden Tim en Wallie het veld, terwijl Brad (die bij tijd en wijle Bryan deed kwijlen door de perfecte balbeheersing die Brad toonde, met als hoogtepunt een achteloos wippertje over een tegenspeler heen) en Michel het veld verlieten. GRC zette het strijdlustige spel voort en dit leidde in de 52e minuut tot een ietwat gelukkige 2-1 voorsprong door Ruben. Zijn voorzet werd een verrassend doelpunt, mede door de laagstaande zon die de keeper verblindde.

  De wedstrijd werd grimmiger, maar bleef onder controle. In de 80e minuut vergrootte GRC de voorsprong tot 3-1. Calvin vocht een verbeten duel uit met de keeper bij de zijlijn, veroverde de bal en speelde Raoul aan bij de penaltystip. Raoul wist zich vrij te maken van zijn tegenstander en vond vrij eenvoudig het net.

  De scheidsrechter besloot het in de 91e minuut genoeg te vinden en floot voor het eindsignaal. Een knappe overwinning voor GRC Groningen, een prestatie die het team weer vertrouwen geeft voor wat komen gaat. De passie, veerkracht en vechtlust van GRC waren de sleutel tot deze welverdiende zege op een gure zondagochtend op Corponello.