• GRC Groningen 2 speelde gisteren onder zomerse omstandigheden tegen nummer laatst FVC. De ploeg uit Groningen was vooral in de eerste helft de bovenliggende partij, maar nam pas in de tweede helft afstand van de Friezen. Het werd 1-4.

  GRC begon goed aan de wedstrijd en liet bij vlagen leuk voetbal zien. Er werd goed opgebouwd en de middenvelders kwamen veelvuldig vrij. Toch was de eerste kans voor FVC. Een goede voorzet werd door de spits op de bovenkant van de lat gekopt. Niet veel later raakte ook GRC het aluminium, een voorzet van Bas Lulofs werd nog net door een verdediger getoucheerd waardoor de bal op de lat kwam.

  GRC was de betere ploeg en had het meeste balbezit, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet. Na ongeveer twintig minuten was verdediger Pieter Wind dicht bij een doelpunt. FVC kreeg de bal niet weg na een corner en Wind raakte de paal. Even later was GRC weer gevaarlijk uit een hoekschop, Laurens Sembiring kopte in, maar de keeper wist de bal te keren.

  De volgende corner was het wel bingo voor GRC. FVC had geen antwoord op de ingestudeerde hoekschop van Peter Visser en de vrijstaande Sembiring kopte de bal binnen, 0-1. Dat was tevens de ruststand.

  Na rust kwam FVC feller uit de kleedkamer. Het zette GRC eerder onder druk en de Groningers waren slordig in balbezit. Het was dan ook geen verrassing dat de Friezen op gelijke hoogte kwamen. Een vrije trap werd over de muur geschoten en keeper Thomas Paters kon de bal niet meer keren.

  GRC was even aangeslagen door het tegendoelpunt en een paar minuten later kreeg FVC een kans om op voorsprong te komen. De ingevallen linksbuiten reageerde alert na het doorkoppen van de spits, maar keeper Paters keerde zijn inzet knap.

  Uit het niets kwam GRC weer op voorsprong. Een vrije trap van Lulofs werd door iedereen gemist en bij de tweede paal stond Sembiring om de bal binnen te tikken, 1-2. De teleurstelling was groot bij FVC en na het doelpunt waren zij niet meer in staat om het GRC echt moeilijk te maken. De beslissing viel ongeveer een kwartier voor het einde en het werd de wedstrijd van Sembiring. GRC veroverde de bal op het middenveld via Romar Salomons en hij speelde de bal naar Sembiring, die niet twijfelde en de bal met zijn linkervoet schoot. De inzet van de middenvelder die bijna nooit scoort, zeilde via de rug van een verdediger binnen, waardoor Sembiring zijn derde van de wedstrijd maakte, 1-3.

  In de slotfase wist GRC ook nog de 1-4 te maken. Mugteba Albadawi ontfutselde de bal van een verdediger en was niet zelfzuchtig. Hij legde de bal keurig op zij, waar Salomons stond om de bal binnen te schieten.

  GRC 2 staat na achttien gespeelde wedstrijden op de tweede plek, met acht punten achterstand op koploper Alcides 2. De ploeg uit Meppel speelde wel een wedstrijd meer. Volgende week treedt GRC 2 thuis aan tegen Rolder Boys 2.