• GRC Groningen 2 heeft gisteren drie punten overgehouden aan het duel met GAVC 2. In Grou werd het 1-2 voor de mannen van Peter Visser.

  GAVC begon sterk aan de wedstrijd en zette GRC vroeg onder druk. De Groningers waren niet scherp en hadden moeite om het speelsysteem van GAVC te lezen. Met name het opkomen van de Friese backs en het bewegende middenveld zorgde er voor dat GRC zoekende was.

  Toch was het GRC dat als eerste echt gevaarlijk werd. Na een combinatie aan de linkerkant van het veld volgde een voorzet die te scherp was, maar in tweede instantie kwam de bal voor de voeten van Gideon Pijnakker, die vanaf de zestien vrij kon schieten. De aanvaller verschalkte met een geplaatst schot de doelman van GAVC, maar de keeper kreeg hulp van een verdediger die de bal weg kon roeien. Volgens de GRC-aanvallers was de bal duidelijk over de lijn geweest, maar de scheidsrechter oordeelde anders. Het bleef dus 0-0.

  GAVC was daarna gevaarlijk uit een vrije trap, maar de harde inzet werd gekeerd door GRC-keeper Sebastian Ribbers.

  Naarmate de eerste helft vorderde kwam GRC beter in de wedstrijd en beloonde het zichzelf met een doelpunt. Het werd een prachtig doelpunt, opgebouwd via de verdediging en waarbij vrijwel iedere GRC’er direct betrokken was. Doelman Ribbers gooide de bal uit naar Tom Komans, die hem vervolgens meteen doorspeelde naar Gideon Pijnakker. Daarna volgde een vlotte combinatie tussen middenvelders Henk-Jan Kooistra en Melvin de Jong en kwam de bal terecht bij spits Jan Willem Rutgers. Rutgers controleerde de bal, gaf een steekpass op de andere aanvaller Romar Salomons en hij scoorde vervolgens heel beheerst de 0-1.

  0-1 was ook de ruststand, al had GAVC op slag van rust nog een levensgrote kans om gelijk te maken, maar de spits schoot hoog over.

  Na rust hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Beide teams waren onnauwkeurig in balbezit en er werden veel overhaaste keuzes gemaakt. Veel kansen waren er dan ook niet. Toch kwam GRC na ongeveer een uur spelen op 0-2. Het waren Jan Willem Rutgers en Romar Salomons die aan de basis stonden van het doelpunt. Rutgers gaf een steekbal op Salomons, maar in eerste instantie leek de pass te hard. De keeper van GAVC kwam uit zijn doel, maar Salomons geloofde (terecht) in de bal. De aanvaller draaide zijn rug naar het doel, waardoor het leek alsof hij de bal wilde controleren en een actie wilde maken, maar in werkelijkheid liet hij de bal heel vernuftig lopen, waardoor de keeper compleet mis tastte. Daarna kon Salomons de bal in een leeg doel schieten.

  Het fysieke GAVC bracht daarna nog een lange spits in en speelde op goed geluk. Lange ballen van achteruit, in de hoop dat hij een keer goed zou vallen. Dat bleek één keer het geval. Na een voorzet stond de Friese rechtsbuiten helemaal vrij en kon hij de aansluitingstreffer maken, 1-2. In de laatste fase pompte GAVC werkelijk alle ballen naar voren, maar tot echt uitgespeelde mogelijkheden kwam het niet. Wel was GAVC gevaarlijk met corners en hoge ballen, maar vrijwel iedere keer bleek GRC-keeper Ribbers het sterkste in de lucht. In de laatste minuut keerde hij ook nog een schot van afstand en was de overwinning van GRC een feit.

  Het bleek een goed paasweekend voor GRC 2, dat op zaterdag ook al met 0-4 had gewonnen van Dalen 2. De Groningers staande tweede in de Reserve Hoofdklasse met 47 punten, 6 punten minder dan koploper Alcides. Nummer drie VKW verzamelde 38 punten en speelde een wedstrijd meer. Donderdag moet GRC 2 weer aan de bak. Dan staat de uitwedstrijd met Peize 2.