• Het tweede elftal van GRC Groningen heeft aan de thuiswedstrijd tegen LSC uit Sneek drie punten overgehouden. Het spel van de Groningers was niet goed, maar toch won de ploeg van Peter Visser met overtuigende cijfers. Het werd 4-0.

    Op Sportpark Corpus den Hoorn speelde de wind een grote rol. GRC speelde de eerste helft tegen de wind in en kwam daardoor niet aan voetballen toe. LSC zette de Groningers vroeg onder druk en GRC had veel moeite om de vrije man te vinden. LSC combineerde bij vlagen aardig, maar echt uitgespeelde kansen werden er niet gecreëerd.

    De eerste helft leek te eindigen met de brilstand, maar een bevlieging van GRC bracht verandering. Aanvoerder Melvin de Jong had een geweldige voorzet in huis en Jan Willem Rutgers kopte de bal tegendraads binnen, 1-0. Bij de eerste kans voor GRC was het dus meteen raak.

    In de tweede helft had GRC de wind mee en dat was bepalend voor de wedstrijd. Tien minuten na rust kwam GRC op een 2-0 voorsprong. Een uittrap van doelman Rutger van den Berg werd, mede door de wind, door de verdediging van LSC verkeerd ingeschat en De Jong kwam zo oog-in-oog te staan met de keeper van de Friezen. De aanvoerder bleef rustig en schoof de bal in de verre hoek.

    Een bijna identieke situatie luidde de 3-0 voor GRC in. Weer stond een lange bal van Van den Berg aan de basis en weer tastte de Friese verdediging mis. Opnieuw kon De Jong vrij doorlopen richting de keeper, maar dit keer schoot hij niet zelf, hij legde de bal opzij en schonk het doelpunt aan de meegelopen Rutgers. Het verzet van LSC was hiermee definitief gebroken. In de slotfase gaf Laurens Sembiring de overwinning nog wat extra glans. Hij stond volledig vrij bij een corner en schoot de 4-0 tegen de touwen.

    Door de overwinning gaat GRC 2 nu fier aan kop in de Reserve Hoofdklasse. GRC 2 heeft nu 25 punten uit 10 wedstrijden. Volgende week spelen de mannen van Peter Visser tegen Peize 2.