• Het tweede elftal van GRC Groningen kan terugkijken op een fantastisch seizoen. Onder leiding van trainer Peter Visser eindigt het team op de tweede plaats in de Reserve Hoofdklasse. GRC 2 behaalde in totaal 55 punten, een recordaantal.

    Dat is inclusief de drie punten die GRC op de laatste speeldag veroverde. De uitwedstrijd tegen SWZ BOSO Sneek werd met 0-2 gewonnen. De eerste helft had GRC veel balbezit. De Friezen lieten de Groningers opbouwen en gaven weinig druk. GRC liet de bal achterin gemakkelijk rondgaan, maar het vlotte combinatiespel stokte wanneer GRC dichter bij het doel van BOSO kwam. Echt uitgespeelde kansen kreeg GRC niet, maar het werd bijna in het zadel geholpen door de doelman van BOSO. Hij trapte een bal verkeerd uit en het spelvoorwerp kwam op het middenveld terecht bij Lennart Mahn, die na dit seizoen afscheid neemt van GRC. De Duitser twijfelde niet en schoot ineens op doel, maar hij had pech en raakte de paal.

    Aan de andere kant wist BOSO wel een aantal goede kansen te creëren. De beste kans was voor de spits. Hij reageerde als enige attent, nadat een bal vanuit de tweede lijn op de paal was geschoten. De GRC-defensie stond te slapen en de spits mocht de bal aannemen in de zestien. Hij hoefde vervolgens alleen nog binnen te schieten, maar liet dat na. GRC-keeper Rutger van den Berg was wel bij de les en keerde de inzet.

    In de tweede helft liet GRC bij vlagen zien waarom het op de tweede plek in de competitie eindigt. Mooie acties, goed druk zetten en vlot combinatiespel, ook op de helft van de tegenstander. Het krachtsverschil tussen GRC 2 en BOSO 2 werd in de tweede helft groter en GRC beloonde zichzelf met een treffer. Mahn gaf een goede steekpass op spits Jan Willem Rutgers, die de keeper omspeelde en de bal in het doel schoof. Amper een minuut later kon GRC de wedstrijd in het slot gooien. De ingevallen Bas Lulofs combineerde vrijuit met Henk-Jan Kooistra aan de linkerkant van het veld en dat leverde een gigantische kans op voor Lulofs. De routinier kreeg de bal voor zijn linkervoet en leek de bal in de verre hoek te kunnen schuiven, maar hij mikte te hoog.

    GRC zette het goede spel voort, maar na zeventig minuten besefte BOSO dat het slechts met 0-1 achterstond. Zij schoven een verdediger door en gingen opportunistischer voetballen. GRC kwam goed weg, want BOSO had een penalty verdiend. Een lange bal werd door GRC-verdediger Pieter Wind niet goed ingeschat. Hij wilde de bal wegschieten, maar in plaats van de bal raakte hij zijn tegenstander in het strafschopgebied. De scheidsrechter zag er echter geen overtreding in en dus hadden de Groningers geluk. Tien minuten voor tijd besliste GRC de wedstrijd. Een goede pass van invaller Romar Salomons werd gecontroleerd door Lulofs. Een schitterend hakje door de benen van de verdediger volgde en bovendien werd spits Rutgers daarmee in stelling gebracht. Hij faalde niet en schoot de 0-2 binnen.

    GRC 2 eindigt als tweede in de competitie en pakte ook nog de tweede periode. Aan het begin van het seizoen lieten de Stadjers een aantal keer onnodig punten liggen en daardoor werd de titelstrijd met Alcides nooit echt spannend. Toch kan het terugkijken op een goed seizoen met een recordaantal punten. De selectie blijft grotendeels intact en volgend seizoen komen er zelfs een aantal versterkingen bij. Dan mag, maar misschien moet, GRC 2 wel de titelwens uitspreken.