• Afgelopen woensdag heeft de KNVB verklaard dat de KNVB clubs niet meer oproept om tijdens eredivisiespeelrondes actief mee te doen aan de OneLove-campagne. Dat betekent dat de captains van betaald voetbalclubs de bijbehorende en veelbesproken aanvoerdersband alleen nog dragen als de club of speler dat zelf wil.

    Als GRC betreuren wij deze stap. Dit druist wat ons betreft in tegen de noodzaak die er is om te blijven benadrukken dat op het voetbalveld iedereen welkom is. Juist dit weekend van 14/15 oktober is namelijk de “All together challenge”. Een event in de sportwereld waarin alle aanvoerders gevraagd wordt een regenboogaanvoerdersband te dragen. Met de regenboogvlag bij d eingang en het dragen van de regenboogband hopen we als GRC uit te dragen dat voetbal voor iedereen is.  

    Wij verwachten dat onze aanvoerders vanaf de O12, zoals deze week ook opgeroepen, komende zaterdag de regenboogband of de OneLove band te dragen tijdens de wedstrijd. Aanvoerders die geen regenboogband/One love-band hebben, kunnen deze in de kantine ophalen. Er zijn ook van de John Blankenstein foundation regenboog polsbandjes voor iedereen die dat wil (en tot ze op zijn). Ook leiders en coaches worden opgeroepen deze te dragen!

    Namens het Bestuur van GRC