• Prima omstandigheden waren er zondagmorgen op Sportpark Corpus den Hoorn voor een lekker potje voetbal. Een goede temperatuur om te sporten en het zonnetje dat scheen. GRC 2 trad aan tegen LAC Frisia, dat onderaan de ranglijst verkeerd. Toch had de ploeg van Peter Visser wat goed te maken tegen de Friezen, want de uitwedstrijd werd met 3-1 verloren.

  GRC 2 speelde door afwezigheid van verscheidene spelers met een andere opstelling dan gebruikelijk en dat zorgde voor een rommelige openingsfase. Naarmate de eerste helft vorderde kwam GRC beter in de wedstrijd en liet het bij vlagen goed voetbal zien. GRC bouwde sterk op en durfde de middenvelders aan te spelen. LAC had hier moeite mee en dat zorgde er voor dat GRC af en toe dreigend kon worden. Echt gevaarlijk werden de Stadjers niet, doordat de voorhoedespelers onnauwkeurig waren of de eindpass niet goed was.

  Het was dan ook niet verwonderlijk dat GRC uit een standaardsituatie op voorsprong kwam. Dat is dit seizoen een kwaliteit van het team van Peter Visser en bleek ook ditmaal succesvol. Een scherp aangesneden vrije trap van Melvin de Jong werd hard en zuiver binnengekopt door Sven Jager.

  Na het openingsdoelpunt bleef GRC de betere ploeg en had het zichzelf moeten belonen voor het spel, maar doelpunten bleven uit.

  In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. GRC bleef de betere ploeg en LAC kon het de Groninger defensie weinig moeilijk maken. GRC vergat de score uit te breiden en miste een aantal grote kansen. Zo raakte Melvin de Jong de paal en waren de voorzetten telkens net te scherp. GRC-keeper Rutger van den Berg beleefde een rustige middag. Hij moest een paar keer ingrijpen bij hoge ballen en corners, maar daar bleef het bij.

  Aan het eind van de wedstrijd dacht LAC Frisia nog heel even aan een slotoffensief en schoof het een centrale verdediger door naar voren. De hoop op een gelijkmaker werd door GRC snel de kop in gedrukt. Uit een counter werd een schot van Melvin de Jong in eerste instantie nog gekeerd door de keeper, maar in de rebound kon de ingevallen Erwin Kuipers de bal eenvoudig binnenschuiven.

  Het bleek een mooie zondag voor GRC 2, want concurrent VKW ging hard onderuit en verloor met 5-0 van Emmeloord. Daardoor staat GRC 2 nu 2e in de reserve hoofdklasse met 38 punten. Volgende week speelt GRC 2 de uitwedstrijd tegen FVC.