• Het tweede elftal van GRC Groningen heeft zondag drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen GAVC. Op Sportpark Corpus den Hoorn zegevierde de ploeg van Peter Visser met 2-1.

  In de eerste helft waren de Groningers en Friezen aan elkaar gewaagd. GRC had veel balbezit, maar oogde onrustig. Het lukte niet om de middenvelders in te spelen en veelvuldig werd de lange bal gespeeld. GAVC loerde op de counter en kwam er af en toe gevaarlijk uit.

  Na twintig minuten spelen werd GRC voor het eerst echt gevaarlijk. Uit een ingestudeerde corner kopte verdediger Laurens Sembiring hard binnen, maar met een geweldige reflex voorkwam de keeper van GAVC een doelpunt. Even later was het wel raak. Een vrije trap van Robert Smit belandde op het hoofd van centrumspits Jan Willem Rutgers en hij knikte binnen, 1-0.

  Vlak voor rust had Rens Wardenier de score voor GRC moeten verdubbelen. Hij zette de aanval zelf op, passeerde een aantal verdedigers en leek de bal in de verre hoek te kunnen plaatsen. Echter, zijn inzet miste kracht en kon door de keeper eenvoudig worden tegenhouden.

  Na rust was er hetzelfde spelbeeld. GRC had de bal en GAVC gokte op een snelle uitbraak. De Groningers begonnen aardig aan die tweede helft en creëerden een aantal kansjes. In de 60e minuut kreeg Rutgers een dot van een kans na een goede actie van gelegenheidsaanvoerder Sven Jager. Jager legde de bal panklaar op het hoofd van Rutgers, maar de spits kopte, op twee meter van het doel, over.

  Even later lag de bal er aan de andere kant wel in. En het was geen verrassing dat GAVC scoorde vanuit de omschakeling. Een afgemeten voorzet werd door de buitenspeler achter de dit seizoen moeilijk passeerbare keeper Rutger van den Berg gekopt, 1-1.

  Even leek GAVC door te kunnen drukken, maar GRC hield het hoofd koel. In de 67e minuut kwamen de Groningers weer op voorsprong. Smit speelde de bal naar Rutgers en de spits ging vervolgens de combinatie aan met Wardenier. De laatstgenoemde behield het overzicht en speelde Jager aan en hij hoefde de bal alleen maar langs de keeper te plaatsen, 2-1.

  In het restant van de wedstrijd zette GAVC nog wel aan, maar tot echt uitgespeelde kansen kwamen de Friezen niet. Een keer werd het echt gevaarlijk. Een vrije trap ging over de muur richting de hoek, maar GRC-keeper Van den Berg pakte de bal stijlvol.

  Door de overwinning – en het morsen van punten door concurrent GOMOS – gaat GRC 2 nu aan kop in de Reserve Hoofdklasse. Het heeft 22 punten verzameld in 9 wedstrijden. Volgende week wacht een zware uitwedstrijd bij VKW 2 in Westerbork.