• Op een zeer nat sportpark Corpus den Hoorn heeft het tweede elftal van GRC Groningen zondag drie punten over gehouden aan de wedstrijd tegen Stadskanaal 2. Het werd 1-0 voor de Stadjers.

    Het weinige aantal supporters kreeg geen hoogstaande wedstrijd voorgeschoteld. Stadskanaal zette GRC vroeg onder druk en de Groningers hadden moeite om daar onderuit te voetballen. Het was slordig en maakte veel verkeerde keuzes. Ook Stadskanaal had veel onnodig balverlies en creëerde weinig kansen.

    Vanuit het niets kwam GRC op voorsprong. Uit een snelle counter was Romar Salomons er als de kippen bij om de bal in het doel te schieten, nadat de keeper een schot niet goed pareerde en los liet. 1-0 was ook de ruststand.

    Na rust werd de wedstrijd nog minder aantrekkelijk. GRC kwam niet meer aan voetballen toe en Stadskanaal was niet in staat om het de Groningers echt moeilijk te maken. De wedstrijd eindigde in 1-0.

    Door de overwinning komt GRC dichterbij bij nummer twee VKW, dat met 3-0 verloor. De Groningers staan derde met 32 punten. VKW heeft 36 punten, maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Volgende week speelt GRC 2 uit tegen Gomos 2.