• De zaterdag in het paasweekend stond in het teken van de kwartfinale in het bekertoernooi voor tweede elftallen. Deze ronde hebben we stadsgenoot The Knickerbockers 2 geloot. Dit is een team dat speelt in de zaterdag hoofdklasse, één niveau hoger dan onze ploeg. Ons team heeft zich dit seizoen al een ware ‘cupfighter’ getoond door te winnen van clubs als GVAV Rapiditas, Noordster, VEV ‘67 en HOVC. Nu stond er met The Knickerbockers een serieuze uitdaging te wachten.

  Na het gezamenlijk nuttigen van een teamlunch werd er om half drie onder vuurwerk knallen en aanmoedigingen van publiek afgetrapt. Publiek, dat in grote getale was op komen dagen. 

  De eerste helft zagen we een sterk GRC, dat ook terecht voor voorsprong kwam door twee goals van Timen Visser. Met name het tweede doelpunt verdient een vermelding. Een prachtige aanval over de linkerkant die uitmondde in een assist van aanvoerder Justin, waarna Timen kon afronden met een kopbal. De tweede helft moest de studentenclub meer risico nemen en verder vooruit voetballen. Door een panel kwamen ze nog terug tot 2-1. Echter waren ze niet bij machte om de comeback te completeren. GRC wint met 2-1 en heeft zich daarmee geplaatst voor de halve finale. Op moment van schrijven is de tegenstander nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de halve finales gespeeld gaan worden op 4 mei.

   

  We willen alle familie, vrienden, supporters en jeugdleden van de club bedanken voor de aanmoedigingen en de fantastische sfeer. Dit heeft ons geholpen naar de overwinning. We hopen jullie op 4 mei weer te treffen als we het volgende hoofdstuk in dit bekerverhaal gaan beleven. Bovendien speelt het team de komende maand voor het kampioenschap in de eerste klasse. Het belooft een mooi seizoenseinde te worden voor GRC 2.

   

  Kom gezellig een keer op zondag naar Corpus. Check het programma op onze socials @grc.groningen2