• Afgelopen weekend is het 2e elftal van onze club kampioen geworden de hoogste zondag reserveafdeling. Dit gebeurde na een verliespartij bij Gomos 2. Omdat de enig overgebleven concurrent Forward 2 ook verloor, is het gat van 9 punten niet meer te dichten.

  Dit kampioenschap is door het team vanzelfsprekend direct goed gevierd. Op zondag 21 april wordt er een kampioensreceptie gehouden.  Eerst spelen we thuis tegen Peize 2. Vervolgens is er feest voor spelers, familie en supporters.

  Het seizoen van de 2e selectie wordt vaak vergeleken met het seizoen van PSV in de eredivisie. Naast de overeenkomende clubkleuren van beide teams, genieten ze ook allebei van een immense voorsprong op de ranglijst. Ook springt de enorme winningstreak in het oog. GRC 2 bleef in alle competities 13 wedstrijden zonder puntverlies. Een enorm knappe prestatie op dit niveau. De laatste overeenkomst met de koploper van de eredivisie is dat dezelfde reeks overwinningen in nagenoeg hetzelfde weekend eindigde met een gelijkspel.

  Pas op 24 maart werd er voor het eerst verloren door de ploeg met de rode kraag. Dat de overwinningen de tweede helft van het seizoen minder overtuigend waren is een understatement. Vaak werd er in de laatste gedeelte van een wedstrijd nipt gewonnen. Tegen Veno Vollenhove wonnen we met 0-4, waarvan niet één fieldgoal. Een eigen goal, een corner, een vrije trap en een penalty. We hebben het geluk dat we weinig goals tegen krijgen met de manier waarop we verdedigen. Bovendien scoren onze spitsen eigenlijk altijd. Dan hoef je niet eens altijd goed te voetballen, want het zijn ingrediënten voor veel overwinningen.  

  Doordat het zondagvoetbal in de reserve-afdeling geen hoofdklasse meer kent, kan de ploeg niet promoveren. Een kleine prijs is de deelname aan het bekertoernooi voor standaardteams volgend seizoen. Mocht je onverhoopt niet doorgaan in de beker, stroom je automatisch weer in het reserve-bekertoernooi in.

  Het reserve-bekertoernooi waar ook dit lopende seizoen goed in gepresteerd wordt. Dit bekertoernooi geeft misschien wel de beste indicatie waar het team staat ten opzichte van andere 2e elftallen in het noorden. We zitten bij de laatste 4 teams van Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel.

  Veel lof dus voor het team. Het is een jonge ploeg, dus voor de toekomst van GRC zit het wel goed.

  Op dinsdag 30 april speelt GRC 2 thuis in de halve finale van de beker tegen Harkemase Boys 2. Kom allemaal naar Corpus om ons team naar de finale te supporten. Aftrap om 20.00u.