• DALEN – GRC Groningen 2 heeft gisteravond knap drie punten meegenomen uit Dalen. Op een uiterst beroerd veld en onder zomerse omstandigheden maakte de ploeg van Peter Visser het verschil in de tweede helft. Het werd 0-4.

  Al in de warming-up bleek dat het veld niet geschikt was voor combinatiespel. De bal vloog iedere kant op en de spelers hadden moeite met het controleren van het spelvoorwerp. De warming-up was dan ook een voorbode voor de eerste fase in de wedstrijd. De toeschouwers kregen een rommelige pot voorgeschoteld en kansen bleven uit. Dalen hanteerde de lange bal en ook GRC zag zich genoodzaakt om de bal snel diep te spelen.

  Na twintig minuten groeide GRC in de wedstrijd en probeerde het de voetballende oplossing te vinden. Het leverde een aantal mogelijkheden op voor GRC en de Groningers waren dreigend bij standaardsituaties. Na ongeveer een half uur spelen voetbalde GRC zich door de verdediging van Dalen heen en kreeg Melvin de Jong een goede kans, maar de keeper kwam razendsnel uit zijn doel en wist zijn inzet te keren. Vijf minuten later was Gideon Pijnakker dicht bij een doelpunt. De rechtsbuiten schoot hard voorlangs, nadat hij met een schitterende pass was weggestuurd door Jasper Kingma. Ook Laurens Sembiring kreeg een grote mogelijkheid. Uit een vrije trap kon hij de bal vrij inkoppen, maar zijn inzet ging ruim over.

  Na rust

  In de tweede helft wist GRC de eerste kans wel op waarde te schatten. Na 55 minuten opende Lennart Mahn de score. GRC zette goed druk op de verdediging van Dalen en Mahn veroverde de bal van de rechtsback. De middenvelder liep met de bal aan de voet naar de zestien, omspeelde de keeper behendig en kon de bal in het lege doel schuiven, 0-1. GRC had een duidelijk overwicht, maar verzuimde om de score verder op te voeren. Jasper Kingma raakte met een omhaal de kruising en even later mistte de spits een grote kans na goed voorbereidend werk van Melvin de Jong.

  Dalen probeerde in de omschakeling gevaarlijk te worden en wist het de Groningse defensie een keer echt moeilijk te maken. GRC kreeg de bal niet weg en na een scrimmage kopte de spits de bal hard tegen de onderkant van de lat. De bal stuitte terug in het veld en GRC mocht van geluk spreken dat Dalen niet op gelijke hoogte kwam.

  Het bleek het kantelpunt in de wedstrijd, want meteen daarna lag de bal aan de andere kant van het veld wel in het net. Jasper Kingma maakte de treffer, 0-2. De spits beloonde even later zijn goede wedstrijd door ook een tweede doelpunt te maken. Vlot combinatiespel van Bas Lulofs en Romar Salomons leidde de 0-3 in. In de laatste minuten wist GRC de overwinning nog meer glans te geven. Laurens Sembiring kopte de bal binnen, na een heerlijke voorzet van Bas Lulofs. Met de driepunter doet GRC 2 goede zaken in de strijd om de tweede periode. Het staat daarin eerste met 21 punten en alleen koploper Alcides kan nog in punten gelijkkomen.

  Het is een zeer drukke week voor GRC 2 en doet denken aan het programma van een Engelse topclub. Morgen moeten de mannen namelijk weer aan de bak. Dan staat de uitwedstrijd met GAVC 2. Donderdag is de derde uitwedstrijd in zes dagen. Dan kan GRC 2 de tweede periode definitief veiligstellen door minimaal een punt te pakken tegen Peize 2.