Logo GRC

SVBO 2- GRC 2.

Zondag 6 september 2015,

 

SVBO 2 – GRC Groningen 2.

Na een maand voorbereiding konden we eindelijk beginnen aan de competitie. Na een leuk oefenpotje tegen Warfum 1 en 3 bekerwedstrijden, beginnen we ongeslagen aan de competitie.

We mochten eerst aantreden tegen het gepromoveerde SVBO 2, waarop Jarno Kuipers al weer gemakzuchtig antwoord ‘’oooh’’. Na een metworst en een bakje koffie waren we klaar voor de wedstrijd.

 Om half 11 ging het fluitje voor het begin van de wedstrijd. GRC had het heel moeilijk in het begin, met veel lopende en inschuivende mensen van SVBO. Het was zoeken en het was wachten op de 1-0. Melvin dacht: ‘’ik kop van 20 meter even terug op de keeper’’, maar deze bal was voor de uitstekende keeper Jona. Al met al een heel matig begin.

 Helaas, na een  dikke 20 minuten, konden we het niet meer tegenhouden en stond er 1-0 op het scorebord. Ook in deze moeilijk periode moesten we snel wisselen. Ganze kon niet meer verder. Na deze wissel ging het gelukkig wat beter. Zou het door de wissel komen?

We hebben de poppetjes wat anders neergezet, duidelijke afspraken kunnen maken en we gingen ervoor. Na een leuke aanval via rechts kwam de bal bij Stefan terecht. Wij dachten balletje terug maar, die jonge liep zowaar de 16 meter in, hield het overzicht en zag Sven vrij staan. Sven maakte hem heerlijk af; 1-1. Nadat Jona en Tinus nog een paar goede ballen weghaalden, gingen we met 1-1 de rust in.

 Onze Trainer was  ‘’ not amused’’ om het maar even op z’n zachtst te zeggen. Even een lekkere uitbrander naar de jongens gegeven en de koppen bij elkaar gestoken. Zeggen dat we veel beter kunnen en moeten voetballen om hier een goed resultaat te halen. Na een lekker bakje thee(7.4) gingen we de 2e helft in. We begonnen goed en lekker fel maar wederom kwamen we niet verder dan 10 meter of onze eigen helft. Het was moeilijk voorin te komen voor ons. SVBO bleef goed voetballen het voetbal ging altijd via hun aanvoerder of nummer 16, die wel een aardig balletje kon tikken en heel veel dreiging van uitging. Weer een nieuwe tegenvaller:  Robert Smit ging eruit door een blessure, maar dat resulteerde dit keer in een andere wending. Via een fantastische aanval van SVBO was er niks aan te doen om de 2-1 te voorkomen. Zelfs niet door onze eigen van der Sar. Weer een tegenslag maar wel een verdiende tussenstand.

 We bleven hopen en strijden met z’n allen. Na een mooie steekpas op Marlo ging hij 1 op 1 af op de keeper, met rechts van hem Sven Jager. Hij was niet zelfzuchtig en zoals hij later zei: ’’ maakt niet uit wie er scoort, als we maar winnen’’, legt hij de bal keurig af op Sven. Hij maakt geen fout en prikt zijn 2e van de dag erin: 2-2.

We trokken ons terug en hoopten op wederom op een counter met onze snelle spelers voorin. Na veel druk van SVBO, die het betere van het spel hadden, bleven we overeind door een heerlijke achterhoede, die voor elkaar door het vuur ging. In de kluts kregen we de bal op het middenveld en zagen we Pieter 1 tegen 1 staan. ‘’Ik dacht nog doe maar niet maar goed, de bal ging erheen en wat er toen gebeurde geloof ik nog steeds niet’’. Pieter zette de brommer aan en ging er als een speer vandoor! De verdediger was nergens meer te bekennen en als een echt spits bleef hij rustig en schoot koelbloedig de 2-3 binnen. We dachten bij onszelf: ‘’gaat dit echt zo’n stunt worden’’?

SVBO gaf nog meer druk na een paar reddingen en een bal van de lijn gehaald (door Tinus) en een onmogelijke misser, bleef het wonder bij wonder 2-3.

 Het feestje was des al niet te min niet mis! Gezelligheid in de kleedkamer met een heerlijk verdiend biertje en een lekker muziekje erbij.

Daarna gingen we het feestje nog even uitbreiden in de kantine, met een gehaktbal van 3 euro die van mij een 6.1 krijgt, was dat misschien het enige minpuntje van de dag. Na een paar hapjes en aardig wat drankjes was het weer tijd op naar Corpus Den Hoorn af te reizen.

 Conclusie: We zijn nog lang niet waar we willen zijn. Het moet beter maar dat komt zeker goed met deze groep. Deze verslaggever heeft er alle vertrouwen in en een dag na deze wedstrijd voelen de 3 puntjes wel heel erg LEKKAAAHHHHH!!!

 

Uw verslaggever.

Hoofdsponsor


Hummel
Deficare
Ron Haas
Deficare
Foox
Bloemsma Bloemen en fruit
totally in Shape
Amstel Bier
SKSG
Sportmaat