Logo GRC

GRC - FVC 2

Thuis tegen FVC, allebij 6 punten uit 9 wedstrijden, een beladen wedstrijd in de kelder van de hoofdklasse. Het gaat erg moeizaam dit jaar bij het 2e. Er is weinig geluk en het spel is erg wisselvallig. Na een goed begin van de competitie staan we zo vlak voor de winterstop onderin en strijden we op dit moment voor lijfsbehoud in de hoofdklasse. Waar we vorig jaar ongeslagen waren op veld 6 hebben we nu die status verloren. Tijd dus om het over een andere boeg te gooien. We voetballen op veld 4, we verwachten dat de tegenstander erg zal moeten wennen aan dit veld.

11:00 uur fluit de scheids voor het begin. Er wordt hard gewerkt en de bal gaat af en toe lekker rond. Remy is balvast in de spits en geeft de rest van het team de gelegenheid om aan te sluiten. Dat is maar goed ook want door de wind en de mindere vorm, komen de lange ballen van robert vaker bij de tegenstander dan bij een medespeler. Pieter had van de rechterkant een goede dag en had met zijn snelheid veel druk naar voren. Nadat hij zijn tegenstander gepoort had legde hij de bal perfect op het hoofd van Sven die handig binnenknikte. 1-0 een bevrijdend doelpunt wat al wel in de lucht hing. FVC had maar weinig in te brengen in deze fase van de wedstrijd. We gingen met een voorsprong de rust in

In de rust motiveerde Peter dat alles voor de 3 punten moest worden gedaan. Schijnbaar was het overgekomen want de spelers gingen vol passie de strijd aan. In de tweede helft werd het goede spel weer hervat. Wat ook meewerkte was dat FVC echt heel matig was en dat ze vooral tegen zichzelf en de scheids voetbalden. Na een schot van Marlo die de keeper niet onder controle kreeg schoot Remy eenvoudig de 2-0 binnen. We kregen het gevoel dat we dit niet meer weg gingen geven. Niet veel later stak de grens wederom al voor dat de pass gegeven werd zijn vlag omhoog bij een steekbal op de ingevallen Kais (eigenlijk basis maar weer eens te laat) gelukkig stond de scheids goed opgesteld en liet hij doorspelen. Kais schoof de bal rustig onder de keeper door. FVC speelde inmiddels al met een man minder vanwege  2 gele kaarten.

Na een overtreding onstond er wat geduw en getrek. Jarno liet zich als een klein kind provoceren en reageerde met een duw. De scheids interpreteerde dit als een slaande beweging en Jarno kon gaan douchen. Lekker dan, voordeel is dat de boetepot weer gespekt wordt op deze manier. De wedstrijd werd er niet vriendelijker op en de scheids had het druk met zeurende FVCers. FVC pompte de bal naar voren en omdat de spit er in geen mogelijkheid bij kon met zijn hoofd besloot hij de bal maar te vangen met zijn handen en wist zo de keeper te omspelen, waarna hij de bal simpel binnen tikte. grote verontwaardiging dat de scheid dit niet gezien had. Satiesh onze voortreffelijke grens gaf aan ook niks gezien te hebben. Na een ontzettend slechte schwalbe en wat tijdrekacties van Jonathan besloot de scheid FVC een indirecte vrije bal te geven in de 16. Na 2 x  te vroeg uitlopen kreeg remy nog een gele kaart (boetepot) maar de bal ging uiteindelijk over.

De kantine is nog lang opengebleven en de overwinning is goed gevierd. Volgende week weer strijden tegen Erica.

Laterz

Hoofdsponsor


Hummel
Deficare
Ron Haas
Deficare
Foox
Bloemsma Bloemen en fruit
totally in Shape
Amstel Bier
SKSG
Sportmaat