• Afgelopen zaterdag was het dan zover. De bekerwedstrijd thuis tegen ONS Sneek.

  JO17-1 was doorgedrongen tot de laatste acht; een mooie prestatie.

   

  De omstandigheden waren optimaal. Het veld lag er goed bij (veld vier) J; het was zonnig weer met een goede temperatuur; de jongens waren gemotiveerd; er was een goede scheidsrechter aangesteld en aan de oproep om te komen aanmoedigen, had menigeen gehoor gegeven. Al met al zeer gunstige omstandigheden om iets leuks neer te zetten, ondanks dat de tegenstander uitkomt in de derde divisie en wij in de eerste klasse. Zou er misschien tóch een stuntje in kunnen zitten? Dat ONS het ons niet makkelijk zou maken, bleek wel uit de opkomst op het sportpark. Maar liefst anderhalf uur voor aanvang werd er gevraagd welke kleedkamer en welk veld ze ter beschikking had.

   

  Na een formele opkomst (in twee rijen van het kleedgebouw het veld op), kon er even na 12.15 uur afgetrapt worden.

  De instructies van de trainer waren duidelijk en de jongens vertaalden deze zichtbaar in het veld; de tegenstander onder druk zetten was er één van.

  Dat resulteerde in de eerste minuut meteen in een kans om van dichtbij in te tikken. Helaas was het tikje te zacht en wist de keeper het tegen te houden.

   

  De tegenstander had individueel sterke spelers. Achterin stond de verdediging goed; op het middenveld waren de spelers goed in de duels en voorin af en toe erg gevaarlijk.

  Onze bikkels hielden echter zeer goed stand, overklasten op techniek de tegenstander en hadden de betere kansen om op voorsprong te komen. Helaas kon geen van de kansen worden verzilverd. Ook de tegenstander wist niet tot scoren te komen. Al met al een mooie eerste helft. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en aan het spel was niet te zien dat de ploegen uitkomen in verschillende categorieën. We hadden van te voren de tegenstander hoger ingeschat, maar vanaf de kant was de tactiek niet erg duidelijk zichtbaar, behalve dat de lange bal vaak werd gespeeld.

   

  In de rust zette de trainer de jongens nog even op scherp en gaf daarbij nuttige aanwijzingen en tactische tips.

  Uit de kleedkamer van de tegenstander klonk een heel ander geluid: het gebulder van de trainer beloofde niet veel goeds.

   

  Met dezelfde intentie betraden onze jongens het veld en een boeiende tweede helft speelde zich af voor onze ogen. Helaas wist de tegenstander foutjes aan onze kant genadeloos af te straffen en wist zij binnen tien minuten drie keer tot scoren te komen. Op zo’n moment is het moeilijk om vanaf de kant het tij te keren. Het geloof is dan een beetje weg. Op dat moment liet de tegenstander even zien, dat zij op een hoger niveau spelen en liet de bal aardig goed rondgaan achterin en op het middenveld. Een gekeerde penalty door onze keeper voorkwam de 0-4.

  Omdat er verder geen wijziging op het scorebord plaatsvond, werd besloten om vol voor de aanval te kiezen, om toch iets te forceren. Er werden nog een paar wissels toegepast en het 4-3-3 systeem werd omgezet naar 3-3-4. De jongens zetten opnieuw goed druk en hierdoor ontstonden wel enkele kleine kansen, die helaas niet konden worden benut. Dat de tegenstander in de laatste minuut toch nog op 0-4 kwam door uit een counter genadeloos toe te slaan, deed niet meer ter zake.

   

  In een mooie setting hebben we uiteindelijk moeten toegeven aan ONS, dat net iets beter was in het benutten van de kansen en de terechte winnaar is.

  We kunnen terugkijken op een zeer goede teamprestatie. Een prestatie waaraan iedereen zijn steentje heeft bijgedragen, ook de toeschouwers.

  Hiervoor dank van het team en de leiding!

   

  We kunnen ons nu volledig richten op het verdere verloop van de competitie.

   

  Sportieve groet!

   

  Teamleiding JO17-1.

  Eervolle beker nederlaag JO17-1 1 Eervolle beker nederlaag JO17-1 2 Eervolle beker nederlaag JO17-1 3 Eervolle beker nederlaag JO17-1 4 Eervolle beker nederlaag JO17-1 5 Eervolle beker nederlaag JO17-1 6 Eervolle beker nederlaag JO17-1 7 Eervolle beker nederlaag JO17-1 8 Eervolle beker nederlaag JO17-1 9 Eervolle beker nederlaag JO17-1 10 Eervolle beker nederlaag JO17-1 11 Eervolle beker nederlaag JO17-1 12 Eervolle beker nederlaag JO17-1 13 Eervolle beker nederlaag JO17-1 14 Eervolle beker nederlaag JO17-1 15 Eervolle beker nederlaag JO17-1 16 Eervolle beker nederlaag JO17-1 17 Eervolle beker nederlaag JO17-1 18 Eervolle beker nederlaag JO17-1 19 Eervolle beker nederlaag JO17-1 20 Eervolle beker nederlaag JO17-1 21 Eervolle beker nederlaag JO17-1 22 Eervolle beker nederlaag JO17-1 23 Eervolle beker nederlaag JO17-1 24 Eervolle beker nederlaag JO17-1 25 Eervolle beker nederlaag JO17-1 26 Eervolle beker nederlaag JO17-1 27 Eervolle beker nederlaag JO17-1 28 Eervolle beker nederlaag JO17-1 29 Eervolle beker nederlaag JO17-1 30 Eervolle beker nederlaag JO17-1 31 Eervolle beker nederlaag JO17-1 32 Eervolle beker nederlaag JO17-1 33 Eervolle beker nederlaag JO17-1 34 Eervolle beker nederlaag JO17-1 35