• Voetbalverslag Tynaarlo 3 - GRC Zondag 4

  Op een zonnige zondagmiddag vond de eerste wedstrijd van het seizoen plaats tussen Tynaarlo 3 en GRC Zondag 4 op het groene grasveld van Tynaarlo. De uitslag van deze wedstrijd zou een hoop te vertellen hebben, en dat deed het zeker.

  De wedstrijd begon met een veelbelovend tempo, waarbij beide teams elkaar goed in evenwicht hielden. Tynaarlo toonde vanaf het begin hun vastberadenheid en drukte GRC meteen naar achteren. Het was dan ook geen verrassing toen Tynaarlo de score opende met een prachtig schot vanuit de zestienmeterlijn, onhoudbaar voor de GRC-doelman. 1-0 voor Tynaarlo.

  Martinus maakte echter al snel 1-1, door vanaf de aftrap de te ver voor zijn goal staande keeper van Tynaarlo te verrassen. De eerste helft ging het spel op en neer.
  GRC kwam door Raoul (weliswaar met een lichte overtreding vooraf) op 1-2. Daarna was het weer de beurt aan Tynaarlo en door een makkelijk (maar mijn inziens wel terechte) gegeven penalty op 2-2. Het slotakkoord van de eerste helft was voor GRC. Gilmar gaf de bal door het midden op Raoul, die vervolgens in één keer diep gaf op Calvin en die maakte het op schitterende wijze af. GRC ging met een 2-3 voorsprong de rust in.

  De tweede helft begon met een schok voor GRC Zondag 4, toen de scheidsrechter maar een wel heel erg makkelijke penalty toekende aan Tynaarlo. Tynaarlo maakte 3-3 en daarna was het eigenlijk over voor GRC.

  GRC Zondag 4, dat eerder in de bekercompetitie succesvol was, leek echter niet in hun gebruikelijke vorm te zijn. De defensie was slordig en leek niet goed op elkaar ingespeeld. Dit zorgde ervoor dat Tynaarlo kon profiteren en wel erg snel kon uitlopen.

  Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met een 8-3 overwinning voor Tynaarlo. Hoewel de wedstrijd werd overschaduwd door discussies over de strafschoppen, moeten we erkennen dat Tynaarlo over het algemeen sterker en beter georganiseerd was tijdens deze ontmoeting. Aan de andere kant lijkt GRC Zondag 4 na hun bekersucces terug te zijn op aarde en heeft nog wat werk te verrichten om hun vorm te herstellen. Er werd ook gemopperd binnen het team als het even tegen zat, wat de harmonie op het veld niet ten goede kwam.

  Al met al was het een boeiende wedstrijd waarbij Tynaarlo de verdiende winnaar was, terwijl GRC Zondag 4 terug moet kijken op deze wedstrijd en zich moet concentreren op hun teamwork en vorm voor de komende uitdagingen in het seizoen.