• De ontlading was zaterdag middag gigantisch groot na de penalty serie winst van GRC zondag 2 op hun tegenstander VEV’67 zaterdag 2( reserve 1e klasse zaterdag)

  GRC 2 speelde op zaterdag 16 december zijn laatste wedstrijd voor de winterstop, een bekerwedstrijd. GRC2 staat in de competitie (reserve eerste klasse zondag) bovenaan met de volle winst uit 8 wedstrijden. In de competitie heeft GRC2 nog niet veel tegenstand gehad, dat zou tegen VEV wel anders worden.VEV speelt zaterdag competitie en we weten dat die competitie veelal sterker is dan de zondag competitie.Het zou dus voor GRC2 de eerste echte krachtmeting worden en dat werd het ook.

  De sfeer zat er voor de wedstrijd goed in, de ploeg begon met een middaglunch op de club, daarna de wedstrijd bespreking. Je merkte aan alle spelers dat ze echt bezig waren met de wedstrijd. In de kleedkamer werd er alleen nog maar geconcentreerd gesproken over de aankomende wedstrijd. De wedstrijd mentaliteit was opperbest.

  VEV’67 begon zoals het altijd begint, met veel druk zetten op onze laatste linie. Dit was in de bespreking duidelijk aangegeven. GRC2 probeerde hieronder uit te voetballen, maar kreeg dat slecht voor elkaar. Lange ballen werden gehanteerd om toch een beetje onder de druk van VEV uit te komen. Dit leidde ook tot een fraaie combinatie via de rechter zijde, waarbij Kevin Weening (voormalig VEV spelers) een lange rush inzette tot de achterlijn, perfect de bal terug trok en waarbij Timen Visser helaas de bal onvoldoende krachtig raakte. Grote kans die verloren ging. VEV was meer aan de bal en controleerde de wedstrijd. Echte uitgespeelde kansen kreeg VEV niet en GRC2 voetbalde veel te onrustig waardoor zij geen controle kregen over de wedstrijd. Een vrije trap van VEV vanuit de linker zijde leidde de 0-1 in, doordat onze energieke middenvelder Justin Lulofs, met het hoofd de bal toucheerde.  “Prachtig”  viel de bal over onze keeper heen in het doel. Jammer, maar helaas.

  VEV voelde aan dat er meer in zat en voetbalde op dezelfde dominante manier goed door. GRC2 bleef matig voetballen en kon geen vuist maken, reactie voetbal was het resultaat.Een terugspeelbal van Sander Hiemstra richting onze keeper Gert-Jan Aslander werd matig aangenomen en leidde de 0-2 in.Met 0-2 achter ging GRC2 de rust in. Ondanks deze achterstand bleef de spirit aanwezig in de kleedkamer.

  Met de juiste doses optimisme werd de tweede helft aangevangen en toen gebeurde het. GRC zette volle druk op de laatste linie van VEV, de rollen waren volledig omgedraaid. Nu zag je ook dat VEV matig met druk kon omgaan.Binnen 8 minuten was de stand gelijk getrokken. Eerst een aanval via rechts, waarbij Thom Eimers de bal fantastisch teruglegde bij de 16 meter lijn, waar Justin Lulofs vrij stond en die schoot, iets te zacht eigenlijk, de bal richting het doel van VEV, waar de keeper de bal niet onder controle kreeg en dus rolde de bal het doel in (1-2). Enkele minuten later een ingooi van Kevin Weening, die door de beste speler van VEV met het hoofd werd getoucheerd en voor de voeten van Thom Eimers terecht kwam, die meedogenloos inschoot(2-2). Iedereen door het dolle heen. Toen kwam de apotheose, Jarno Oolders kreeg de bal op het middenveld, haalt in de loop de bal achter zijn standbeen door waarbij hij de tegenstander het bos in stuurt, Timen Visser maakt als spits een prachtige schuine loopactie de 16 in, wijst precies aan waar Jarno de bal moet geven, en trekt de bal op zeer subtiele wijze terug naar de penalty stip waar Jarno al weer is gearriveerd en deze schiet wondermooi de bal tegen het net (3-2).

  De spelers bank, supporters van GRC2 waren door het dolle heen en de tegenstander werd onthutst achtergelaten.

  Er was nog geruime tijd te spelen en VEV pakte het stokje weer op, maar uitgespeelde kansen kreeg het niet. Helaas zorgde wederom een standaard situatie, een vrije trap, wederom voor een doelpunt tegen. Prachtig werd de bal de kruising ingestuurd. (3-3).

  Penalty's moesten worden genomen om een beslissing te forceren en dan kan natuurlijk de keeper zich etaleren. En dat deed Gert-Jan Aslander zeker. Hij stopte 2 penalty’s en GRC2 schoot de ballen er onberispelijk in. Gert-Jan was de held van de avond. De ontlading was gigantisch. GRC2 heeft laten zien dat ondanks de achterstand in de rust zij mentaal sterk genoeg waren om erin te blijven geloven en de situatie, na rust, volledig om te draaien. GRC2 bekert verdiend verder.

  Nu genieten van een welverdiende winterstop.

   

  De reporter.