Logo GRC

Ook lid worden?

Poll

Wie wordt er kampioen van de Eredivisie

Contact met GRC Groningen

Sportpark Corpus den Hoorn
Laan Corpus den Hoorn 101
9728 JR GRONINGEN
Telefoon: 050 - 52 60 649

Nieuwbouw

Projectleider: Ger van Gelder

Projectgroep: Ger van Gelder, Henk de Hamer, Klaas Mulder, Anton Rabbeljee

Architect: Eduard C. Gerds (Harkstede)

Aannemer: Bouwbedrijf Plas (Assen)

Installateur: Thermaq Installaties (Groningen)

Sfeervolle opening nieuwe clubgebouw

opening_640

Met veel sfeer is vrijdag 17 juni het nieuwe clubgebouw van GRC Groningen op het sportpark Corpus den Hoorn in gebruik genomen. Op een fluitsignaal van Groningens wethouder van sportzaken Frank de Vries mikten de bekende voetbal coryfeeën Erwin en Ronald Koeman ieder met een rake trap de bal door de afgeplakte deur-openingen. Vervolgens ontstaken GRC-junioren bengaals vuur en andere rookgordijnen, waarna de vele genodigden en clubleden naar binnen konden.

koemantjes_120Maar niet nadat Anton Rabbeljee de plaquette op de buitengevel ter ere van zijn vader Piet Rabbeljee had onthuld. Piet Rabbeljee was een zeer verdienstelijk GRC'er in der jaren vijftig tot en met zeventig van de vorige eeuw.

 

Vervolgens werden binnen de lichtjes ontstoken op de prachtige fotowand naast de trap naar de bovenverdieping. Op die wand is een aantal van de prijzen te zien die GRC in de loop der tientallen jaren heeft gewonnen. De wand werd aangeboden door een aantal van de bij de bouw betrokken bedrijven.

vuurwerk_120Tenslotte openden wethouder De Vries en directeur mevrouw Cathy Boltje van SKSG de achterzaal op de begane grond, waar de buitenschoolse opvang van de Stichting Kinderopvang Stad Groningen is gehuisvest.

Toen daarna iedereen op zijn plaats zat en stond, hield GRC-bestuurslid Ger van Gelder een toespraak over de toekomstvisie van de club waarin het gebouw met zijn multifunctionele mogelijkheden een centrale rol gaat vervullen.

GRC Groningen is en blijft uiteraard in de eerste plaats een voetbalvereniging, maar zal deze accommodatie ook gebruiken voor nieuwe activiteiten. Zo wil GRC zich meer profileren richting de bewoners, scholen en bedrijven in de zuidelijke stadswijken onder het motto: GRC in de wijk.

Daarna voerden het woord wethouder De Vries, directeur mevrouw Boltje, namens de KNVB bestuurslid wedstrijdzaken Wigger Slob en tenslotte secretaris Marcel Bellinga van de Scheidsrechtersvereniging Groningen COVS dat ook is ondergebracht in het gebouw.

Een en ander ging vergezeld van cadeaus, namelijk een extra bijdrage van de gemeente van 3.000 euro, van de KNVB een fraaie klok en van de SV Groningen een beamer met presentatiescherm. Namens OCSW bood de heer Ben Nieland enkele wedstrijdballen aan en ook buurgenoot hockeyclub GHBS had een cadeau bij zich.

Namens FC Groningen nodigde Martin Koeman het GRC-bestuur uit voor het bijwonen van een wedstrijd van FC Groningen in het komende seizoen,. FC Groningen is met zijn jeugdafdeling  al jaren thuis bij GRC.

kantine_120Tenslotte werden twee mensen van de groep GRC-vrijwilligers in het zonnetje gezet die ongeveer een jaar lang vele dagen per week met de nieuwbouw bezig waren: Klaas Mulder en Henk de Hamer. Daarmee werden alle vrijwilligers bedankt.

Daarna werd het werd het een gezellige boel waarbij de vele aanwezigen werden voorzien van het bekende hapje en drankje, uitstekend verzorgd door de mensen die altijd paraat staan in de kantine van GRC, hoewel het gebouw  eigenlijk haast niet meer zo genoemd kan worden. Ze kregen daarbij ondersteuning van enkele studenten van de horeca-opleiding van het Noorderpoort-college.

De opening kon extra cachet krijgen door de ondersteuning van alle 13 horeca-leveranciers die GRC Groningen heeft.

Bekijk hier de foto's

lees hier meer informatie over het clubbouw

 

Hoofdsponsor


Hummel
Deficare
Ron Haas
Deficare
Foox
Bloemsma Bloemen en fruit
totally in Shape
Amstel Bier
SKSG
Sportmaat